Război în PSD! Carmen Dan, la un pas să piardă postul de ministru

DISTRIBUIȚI

Războiul subteran din interiorul PSD este mai acerb ca niciodată. După eliminarea din Guvern a Rovanei Plumb și a lui Sevil Shhaideh, doi dintre oamenii fideli ai lui Liviu Dragnea, acum se încearcă crearea unui context favorabil pentru schimbarea lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, ultimul mare bastion al lui Dragnea în Guvern.
Surse din PSD susțin că Statutul polițistului, cel la care Carmen Dan dorește să facă modificări, va suferi o frână puternică în Parlament. Pe fondul unui scandal care va evolua într-o anumită direcție se va pune ”presiune” asupra lui Mihai Tudose pentru remanierea ministrului Carmen Dan.
După celebrul Comitet Executiv al PSD în care Liviu Dragnea le-a pierdut pe Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, pe holurile din Kiseleff circula un zvon cu mare insistență. Mihai Tudose, mare amator de șah, și-a făcut un plan pe termen lung. Acest plan presupune o preluare etapizată a puterii din mâinile lui Liviu Dragnea, prin eliminarea oamenilor cheie din Guvern.
Potrivit stiripesurse.ro, pe final de an va izbucni un nou scandal în PSD, iar miza va fi eliminarea lui Carmen Dan.
În planul pus la cale de susținătorii lui Mihai Tudose se merge pe două paliere:
1. O abandonare treptată a lui Liviu Dragnea în problemele cu justiția, lucru care se și întâmplă deja. Liderii din teritoriu evită să organizeze acele mitinguri cerute la Comitetul Executiv al PSD, iar motivul invocat este reacția opiniei publice, dar și pentru că nu ar avea cu adevărat un motiv de protest.
2. Al doilea palier este reprezentat de eliminarea treptată a fidelilor lui Liviu Dragnea. Aici s-a lucrat mult pe secretarii de stat, a căror evaluare a început și cât de curând vor fi demarate decapitările.