Răzvan Jugănaru, câmpulungeanul care a reușit să aducă aproape 1000 de cicliști la Câmpulung!

45

În weekend, Câmpulung Muscel a devenit capitala MTB-ului Sud-Est European, #Romania găzduind Campionatele Balcanice de XCO, în cadrul competiției MTB Academy CUP UCI C2! De asemenea, în paralel s-a desfășurat și Etapa #2 din Cupa Națională de XCO/Cupa Națională de MTB pentru Copii! Și asta nu e tot!

Duminică, 15 iulie, piața primăriei Câmpulung s-a umplut de bicicliști. La ora 11.00, Lupii dacilor și-au luat startul din centrul Câmpulungului pentru Trofeul Muscelului, o  aventură la cote înalte pentru ciclişti.

Cea de a 6-a ediţie a acestei competiţii MTB, organizată de Răzvan Jugănaru împreună cu echipa MPG și-a deschis porţile unei întreceri desfăşurate într-un cadru natural superb.

Cursele oferite cicliștilor au constat în urcări istovitoare şi coborâri rapide ce solicită manevre tehnice. Căţărarea din satul Nămăieşti, până pe Muntele Strâmtu, ajunge la o altitudine ce depăşeşte 1.074 m și solicită serios capacităţile fizice ale riderilor. Cei care s-au înscris la Start, cilciști de toate vârstele au avut un traseu din piașa primăriei Câmpulung, Lerești, până pe Muntele Strâmtu, Bughea de Sus, Bughea de Jos și revenire în piața primărie Câmpulung unde și-au primit premiile în funcție de scorul obținut.

Cel care s-a ocuptat de toate aceste evenimente dedicate cicliștilor este câmpulungeanul Răzvan Jugănaru, multipul campion național de ciclism ce a înființat în capitală prima academie de MTB din România.

Încetul cu încetul, fostul ciclist de performanţă vrea să creeze o pepinieră de sportivi care să ajungă la mari echipe din ţară şi străinătate şi, de ce nu, la Olimpiadă, pe urmele lui Ovidiu Tudor Oprea, cel care ocupa locul 37 la JO Atena 2004.

Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi al Şcolii de Antrenori din cadrul MTS, specializarea ciclism, musceleanul de 32 de ani are în palmares, ca sportiv, 14 titluri de campion naţional la MTB Cross Country, MTB Maraton, Ciclocross şi Velodrom (în probele de semifond, contratimp echipe, viteză echipe), un total de peste 100 de podiumuri, dar și titlul de “maestru al sportului”. Ce înseamnă aceste performanţe traduse în muncă pentru Răzvan Jugănaru? Peste 170.000 km pe bicicletă, dintre care aproximativ 40.000 km în concursuri (MTB, șosea, ciclocros și velodrom), în cei 10 ani de ciclism la cel mai înalt nivel. Ca tehnician, are o experienţă de peste 3 ani ca antrenor al echipei Dinamo BikeXpert Racing Team, dar a fost, timp de un an, şi antrenor federal la FR Ciclism. În noua lui carieră, gândul îi izboară departe, ca elevii săi cei mai buni să bată la porţile marii performanţe şi să ajungă la Olimpiada de mountain bike.