prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: „Sistemul medical este pregătit să facă față unui nou val Covid”

În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid. Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricții.
Desigur, se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea înseamnă 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față.
Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.
Totuși, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă de propria persoană, să se protejeze, să evite aglomerațiile sau să poarte mască în locurile publice aglomerate, mijloace de transport în comun etc. Chiar dacă numărul cazurilor va continua să crească, este probabil să nu mai asistăm la forme severe ale bolii. Este dovedit științific că după orice astfel de pandemie modul de manifestare al bolii tinde să se fie cel al unei gripe sezoniere obișnuite.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.