prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

România, între caniculă și tornade! Avertisment dur al meteorologilor pentru această vară!

România, între caniculă și tornade! Avertisment dur al meteorologilor pentru această vară!

 Alertă maximă în România! Meteorologii au avertizat că, după furtunile din ultimele zile, canicula va pune stăpânire, din nou, pe România. Concret, săptămâna viitoare va începe cu vreme caniculară care se apropie de 40 grade. Însă acestea vor fi resițtițe ca fiind de 44 grade. De asemenea, meteorologii au avertizat că odată apariția caniculei, este posibil să apară și tornadele.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

Estimarea prognostică pentru vara 2024 a arătat că Europa va avea temperaturi mai mari decât în mod obișnuit, dar mai ales regiuni din sud, inclusiv cele din zona României. Așa că așteptăm în continuare valuri de căldură frecvente, persistente și de intensitate, iar valurile acestea de căldură, ca și până acum, vor fi întrerupte de episoade de instabilitate puternică.

„Cu cât a fost mai puternic valul de căldură, cu atât și instabilitatea care înlocuiește aerul cald cu aer mai răcoros va fi mai severă. Așa că, din păcate, va trebui să ne așteptăm în continuare la temperaturi ridicate, dar și la episoade cu ploi torențiale, cantități mari de precipitații.

Unele dintre aceste furtuni de vară se vor termina inclusiv cu episoade de grindină și nu este exclus să se încheie și cu episoade cu tornade. Evident, în cazul acesta, frecvența este oricum mai rară, dar cam 10% din furtunile foarte puternice pot să genereze tornade.

Mai mult ca sigur că temperatura va trece pragul de caniculă. Vor fi și coduri, dar e greu de estimat ce culoare vor avea, e posibil să avem și recorduri. Această vară a început cu un record: cea mai caldă lună iunie în România din înregistrari. Nu se va termina aici, ne putem aștepta inclusiv la o prelungire a verii, așa cum am avut în ultimii ani. Septembrie a început să aibă caracateristici de lună de vară. “, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, climatologul ANM Roxana Bojariu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs