prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

S-a decis! Încep în forță defrișările pe secțiunea Boița-Cornetu de pe A1 Pitești-Sibiu!

Lucrările de defrișare vor începe pe tronsonul 2 Boița – Cornetu vor începe săptămâna viitoare, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În urma discuțiilor avute cu antreprenorul, s-a stabilit faptul că este mult prea periculos pentru a ține circulația rutieră deschisă pe tronsonul care tranzitează Valea Oltului, motiv pentru care au fost impuse restricții de circulație pe timp de zi. De asemenea, constructorul și-a luat angajamentul să lucreze inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât să nu fie depășit termenul de o lună în care Valea Oltului va fi închisă.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

„Am discutat cu reprezentanții antreprenorului, la fața locului, în zona unde va începe defrișarea versantului în vederea construcției secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești! Aceștia au explicat din nou că activitatea de proiectare nu a fost posibilă pe aproximativ 7 km din cauza terenurilor acoperite cu vegetație forestieră.

După emiterea Ordinului de Ministru pentru scoaterea din circuitul forestier, a început defrișarea și execuția drumurilor de acces către amplasamentul autostrăzii pentru realizarea sondajelor. În acțiunea de defrișare s-a constatat faptul că sunt materiale (pietre, bolovani, rădăcini de copaci) care au ajuns pe partea carosabilă a DN7. Prin urmare s-au întreprins demersuri pentru instituirea unor restricții de circulație pe DN7 pentru a se evita producerea unor accidente.

Avansând în activitatea de defrișare s-a constatat că sunt zone critice unde distanța de la limita autostrăzii și DN7 este foarte mică, iar pe aceste sectoare este imposibil să garanteze siguranța celor care ar circula pe acest drum. Ca atare nu este posibilă defrișarea fără închiderea totală a circulației (pe timpul zilei) pe sectorul de drum dintre Boița și Lazaret.

Antreprenorul m-a asigurat că se va lucra într-un ritm susținut, zilnic între orele 06:00 și 20:00, cu două pauze de 30 de minute pentru a se asigura tranzitul riveranilor. Pentru finalizarea lucrărilor în termenul asumat, se va lucra inclusiv sâmbăta și duminica” a transmis Cristian Pistol.

Secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km.

Antreprenor: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS;

Durată contract: 68 de luni (18 luni proiectare, 50 de luni execuție);

Valoare contract: 4,25 miliarde de lei, fără TVA;

Sursă de finanțare: Programul Transport (#PT);

Termen deschidere: 2028.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs