Scandal în PLUS Argeș între doi iubiți! Politicianul și-a dus partenera în pădure și a bătut-o cu bestialitate!

Tiberiu Bîrlădeanu, fost membru PLUS Argeș, a fost condamnat definitiv la un an și patru luni de închisoare cu suspendare de magistrații Curții de Apel Pitești după ce și-a bătut cu pumnii și picioarele iubita, tot membră de partid. De ceva vreme, cei doi erau într-o relație cunoscută de apropiați și colegi, însă nu locuiau, încă, împreună.

Într-o seară, după o întâlnire la partid, bărbatul s-a oferit să își conducă partenera acasă cu mașina. Aceasta nu a putut să spună nu, pe drum începând un adevărat scandal între cei doi din cauză că femeia a primit mai multe sms-uri. Gelos, Bîrlădeanu i-a cerut să îi arate cu cine vorbește, dar s-a lovit de refuzul femeii. În ciuda insistențelor lui, femeia nu i-a dat voie să-i acceseze telefonul, ceea ce a dus la excaladarea scandalului. Fostul politician a răpit-o practic pe femeie, deoarece a schimbat traseul și a condus până într-o pădure în apropierea Piteștiului. Acolo s-a dezlănțuit  și a început să o lovească cu sălbăticie până a obosit.

Bătută groaznic, femeia a chemat ambulanța iar medicii au anunțat poliția despre agresiune. Inițial, nu a vrut să le vorbească anchetatorilor despre cele întâmplate. Legiștii au stabilit că a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale, pentru a se vindeca. Iubitul ei a fost reținut inițial pentru 24 ore în data de 3 iunie 2020, iar următoarele două luni și le-a petrecut în arest la domiciliu. Toate acestea au reieșit în urma rechizitoriului întocmit de polițiști care au întocmit dosar și l-au trimis în instanță.

Judecătoria Pitești – prima sentință

La sfârșitul lunii decembrie 2021, judecătorii de la Judecătoria Pitești au dat prima sentință: un an și patru luni de închisoare cu suspendare. În plus, Tiberiu Bîrlădeanu a fost obligat să plătească daune morale de 5.000 euro și să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Pitești sau Primăria Bascov.

„Condamnă pe inculpatul B.T.V., fără antecedente penale:

– la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate prev. de art. 205 al.1 C.p În baza art. 65 C.p. aplică pedeapsa accesorie constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a,b,n C.p., a căror exercitare a fost interzisă de instanţă ca pedeapsă complementară.

– la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe prev. de art. 193 al.2 C.p În baza art. 67 al.1 C.p. aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit.a,b,n C.p.

În baza art 38-39 C.p. şi art. 45 C.p. constată că infracţiunile sunt concurente, contopeşte cele două pedepse şi dispune ca inculpatul să o execute pe cea mai grea, de 1 an închisoare, sporită cu 4 luni, urmând ca în final să execute pedeapsa principală de 1 an şi 4 luni închisoare, precum şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 3 ani a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a,b,n C.p. şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a,b,n C.p. În temeiul 91 C.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 1 an şi 4 luni închisoare iar în temeiul art. 92 al. 1 C.p. fixează termen de supraveghere de 3 ani. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 96 C.p. În baza art. 93 C.p. impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere se respecte următoarele măsuri de supraveghere: -a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; -b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -d) să comunice schimbarea locului de muncă. -e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 al. 2 lit. b C.p. impune condamnatului să execute obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Argeş sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al.3 C.p. pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei mun. Piteşti sau Primăriei com. Bascov.

În baza art. 397 C.p.p. admite în parte acțiunea civilă a părții civile B.A.A., şi obligă pe inculpat să-i plătească suma de 5.244 lei daune materiale şi 5.000 euro (prin echivalent în lei la data plății, la cursul BNR) daune morale. În baza art. 397 C.p.p. admite acțiunea civilă a părții civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi obligă pe inculpat să plătească suma de 1.116,54 lei daune materiale. (…)În baza art. 274 C.p.p. obligă inculpatul să plătească suma de 1.200 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care 450 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. În baza art 276 C.p.p. obligă pe inculpat să-i plătească persoanei părţii civile suma de 9.000 lei cheltuielilor judiciare făcute, constând în onorarii pentru avocaţi” se arată în decizia Judecătoriei Pitești.

Curtea de Apel a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea implementării în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, Tiberiu Bîrlădeanu și fosta sa parteneră au făcut apel la sentința dată de judecătorii piteșteni, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Pitești. Astăzi, după mai multe termene de judecată, judecătorii au decis să respingă recursul făcut de cei doi foști membri PLUS și să admintă cerea procurorilor de prelevare a monstrelor biologice de la Bîrlădeanu și introducerea acestora în baza de date națională.

Admite apelul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA PITEŞTI, împotriva sentinţei penale nr. 1778 din data de 16 Decembrie 2021, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 7811/280/2020. Desfiinţează în parte sentinţa atacată şi rejudecând dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea implementării în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, potrivit dispoziţiilor art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei penale atacate. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatul BÎRLĂDEANU TIBERIU VASILE şi de partea civilă BĂLUŢĂ ANTOANETA ADRIANA, împotriva sentinţei penale nr. 1778 din data de 16 Decembrie 2021, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 7811/280/2020. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelanţii la câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12 mai 2022, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia Curții de Apel Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.