prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se dublează impozitele pentru români! Află de când!

Impozitul pentru CAS și CASS s-at putea dubla începând de anul viitor, potrivit modificărilor Codului Fiscal propuse de guvernanți. Măsurile incluse în proiectul pus în dezbatere publică vor afecta cel mai mult persoanele care obțin venituri din activități independente precum PFA-uri sau întreprinderi individuale, a explicat Alex Vlădescu, realizatorul emisiunii “Income” de la Antena 3.

“Vorbim acum despre măsuri care vor intra în vigoare de la data de 1 ianuarie legate de cei care obțin venituri din activități independente, precum PFA-uri, întreprinderi individuale sau chiar jurnaliști, din drepturi de autor, de exemplu. Cei care câștigă într-un an echivalentul a 12 salarii minime vor trebui să plătească aceste contribuții exact la valori la valoarea a 12 salarii minime. Nu așa cum se întâmplă în prezent. Și avem un exemplu concret.

Pentru o persoană care achita până acum un impozit pe CAS de 7.650 de lei ar trebui să achite de anul viitor dublu, adică, peste 15.000 de lei, iar în cazul CASS-ului, de la 3.060 de lei acesta ajunge la peste 6.000 de lei. Deocamdată știm că ordonanța este pusă în dezbatere publică și cel mai probabil urmează să fie aprobată de Guvern săptămâna viitoare”, a spus Alex Vlădescu, în emisiunea “Decisiv” moderată de Cătălina Porumbel.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs