prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se rejoacă România – Olanda din cauza erorilor de arbitraj? Ce spune regulamentul UEFA!

Peste 17.000 de suporteri români au inițiat o petiție prin care cer rejudecarea meciului cu Olanda din cauza erorilor grave de arbitraj ale centralului Felix Zwayer. Potrivit demersului, fanii români acuză că regulile jocului nu au fost respectate și au existat numeroase incidente prin care s-a ajuns la rezultatul din optimi.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

„Am observat cu regret că, în timpul acestui meci, au existat numeroase incidente care au pus la îndoială corectitudine și echitatea meciului. Regulile jocului nu au fost respectate, iar arbitrajul a fost incorect, ceea ce a afectat rezultatul final. Înțelegem că UEFA se străduiește să asigure un mediu de joc echitabil și corect pentru toate echipele. Prin urmare, solicităm în mod respectuos ca UEFA să ia în considerare posibilitatea de a se rejuca meciul. „Sperăm ca această cerere va fi luată în considerare și că se va face dreptate pentru suporterii și jucătorii români”, se arată în petiție.

Două dintre deciziile brigăzii conduse de „centralul” Zwayer au nemulțumit microbiștii români:

  • În prima repriză, Vasile Mogoș a fost lovit violent de Denzel Dumfries și nu a mai putut continua, iar olandezul nu a fost sancționat cu cartonaș galben.
  • În minutul 81, la scorul de 1-0, Valentin Mihăilă a scăpat pe un contraatac periculos, însă a fost oprit, Zwayer văzând un joc periculos al lui Denis Alibec.

Articolul 9 din regulamentul disciplinar UEFA, intitulat „Domeniul disciplinar al deciziilor luate de arbitru”, prevede:

  • Deciziile luate de arbitru pe terenul de joc sunt definitive şi irevocabile şi nu pot fi revizuite de organele disciplinare ale UEFA.
  • În cazurile în care o decizie a arbitrului implică o eroare evidentă (cum ar fi identificarea greşită a persoanei penalizate), organele disciplinare pot revizui numai consecinţele disciplinare ale acestei decizii. În cazul unei identificări greşite, în conformitate cu prezentul regulament, procedurile disciplinare pot fi iniţiate numai împotriva persoanei care a fost, de fapt, vinovată.
  • Contestaţia împotriva unui avertisment sau a eliminării de pe teren după două avertismente este admisibilă numai dacă eroarea arbitrului a fost de a identifica greşit jucătorul.
  • În cazul unor abateri grave, pot fi luate măsuri disciplinare chiar dacă arbitrul şi asistenţii săi nu au văzut evenimentul în cauză şi, prin urmare, nu au putut să întreprindă nici o acţiune.
  • Prevederile prezentului Regulament cu privire la contestaţiile împotriva rezultatelor meciurilor afectate de decizia unui arbitru, care a reprezentat o încălcare evidentă a normei, rămân aplicabile.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs