prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se schimbă etichetele! Cum vor arăta produsele pe rafturile magazinelor?

Parlamentarii au în dezbatere un proiect legislativ care dorește schimbarea modului de etichetare a zeci de produse întâlnite pe rafturile magazinelor. Concret, ca și în alte țări europene, se dorește etichetarea alimentelor cu o culoare diferită în funcție de cât de sănătoase sunt ingredientele pe care le are. Dacă proiectul va fi adoptat, cel mai probabil, până la finalul anului produse vor fi etichetate după noile norme.

Șase nuanțe s-ar putea regăși pe etichetele produselor alimentare: de la verde la roșu, în funcție de cât de sănătoase sunt. Conținutul de zaharuri, grăsimi, sare, fibre alimentare și proteine va determina culoarea de pe ambalaj, potrivit proiectului de lege aflat în dezbatere. Cele mai dietetice alimente sunt marcate cu A, pe fond verde închis, iar cele cu mai multe grăsimi săturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs