prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Senator Dănuț Bica: „Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pe care Guvernul României îl va acorda dezvoltatorilor de medii de stocare a energiei obținute din surse regenerabile.”

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pe care Guvernul României îl va acorda dezvoltatorilor de medii de stocare a energiei obținute din surse regenerabile. Sprijinul are o valoare totală de 103 milioane euro, compus din aproape 80 milioane euro provenite din PNRR și fonduri de la bugetul de stat.
Scopul schemei de ajutor este integrarea mai eficientă în sistemul național a electricității provenite din panouri fotovoltaice și eoliene. Pentru a se evita dezechilibrele din rețea, energia va fi stocată în echipamente care pot să suporte intrările și ieșirile majore de electricitate, dar să și aibă o capacitate mare de înmagazinare.
Beneficiarii vor primi cel mult 167.000 euro pentru 1 MWh instalat și maxim 15 milioane euro per centru de stocare. Proiectele care se califică vor fi selectate până la 31 decembrie 2023 și trebuie să fie funcționale până la finalul anului 2025. Potrivit Comisiei Europene, propunerea românească este necesară accelerării investițiilor în unitățile de stocare a electricității și contribuie la obiectivele europene ale tranziției verzi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.