Spitalul Câmpulung primește 220 de teste rapide, gratuit

Spitalul Câmpulung primește 220 de teste rapide, gratuit! Asta după ce instituția sanitară are probleme pentru că deja a fost confirmată, în cursul zilei de azi, infectarea mai multor cadre medicale cu virusul COVID-19.

Testele rapide sunt donate de Fundația Gaudium – grație tuturor oamenilor minunați care ni s-au alăturat și pe care îi purtăm în suflet – completează livările deja făcute în ultimele două zile, respectiv alte 300 de teste trimise în județ.

Dintre acestea, 150 au fost destinate cadrelor medicale din prima linie a Spitalului Județean Argeș, iar alte 150 au ajuns astăzi la echipajele de Ambulanță și SMURD, precum și la jandarmii argeșeni.

Testele rapide au fidelitate mare dacă sunt operate la 7 zile de la infestare. Ele funcționează în fapt pe anticorpi. Din ziua 7, apar anticorpii și implicit testul arată 2 liniuțe, ca la unul de sarcină. Dacă îl faci în ziua 3-4, e degaba.

Distribuie prietenilor

Este important să înțeleagă toți că trebuie testați, cu acest tip de teste, cadre medicale (medici, asistente, infirmiere, brancardieri) care au potențial de minim 7 zile. Nu, de exemplu, medici ajunși alaltăieri la Câmpulung dintr-un spital non covid. Am dat un exemplu.

Prin aceste teste se încearcă eliminarea listei de suspecți. Se mai dorește ca până la sfârșitul săptămânii să se asigure demersurile necesare și pentru o testare pe prc, printr-un echipaj mobil al unui spital mare din București care le va face la pcr dar mai e până acolo și fiecare zi contează.

Vă rugăm să rămâneți, de asemenea, aproape și să ne ajutați să ajutăm! #ImpreunaPentruArgeș. Află de pe pagina noastră totul despre sprijinul acordat unităților medicale din județ! Alătură-te!

Cont pentru donații: RO16BRDE030SV01754270300, deschis la BRD-GSG Pitești.