prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Testul Babeş – Papanicolau, gratuit la Spitalul Județean Pitești! Află în ce perioadă!

Testul Babeş-Papanicolau este una dintre cele mai simple investigaţii medicale. Este gratuit în cadrul SJU Pitești, se efectuează rapid și este eficient în depistarea cancerului de col uterin. Cancerul de col uterin nu are simptome şi de aceea prevenţia este cheia sănătății. Boala se poate depista uşor cu ajutorul testului Babeş-Papanicolu, o procedură simplă şi nedureroasă.
Medicii recomandă ca testul să fie efectuat anual, studiile arătând că șansele de vindecare cresc considerabil dacă boala este diagnosticată într-un stadiu incipient. Prin programul naţional de screening derulat de Ministerul Sănătății, acest test se poate efectua gratuit, și în acest an, la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Pitești. Programul este accesibil femeilor din județul Argeș, cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, indiferent dacă sunt asigurate sau nu.
Pacientele trebuie să se programeze în prealabil, analiza fiind realizată în cadrul cabinetului de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al SJU Pitești (fosta policlinică), în baza cărții de identitate. Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.
Pentru programări și informații detaliate puteți suna la numărul de telefon: 0248.286.099, interior 247 (Cabinet OG), de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs