Uimitor! Se sapă patru metri pe zi de tunel pe A1 Pitești-Sibiu!

Lucrările la tunelurile „Alina” și „Daniela” de pe lotul Curtea de Argeș – Tigveni al Autostrăzii Pitești Sibiu au ajuns aproape la jumătate, constructorul reușind în aproximativ un an să ajungă la un stadiu de 40%. Muncitorii lucrează 24 de ore din 24, iar în acest moment forajele avansează cu aproximativ 4 metri pe zi, chiar dacă complexitatea este una foarte ridicată.

Constructorul folosește o tehnologie modernă și a ajuns la un stadiu de aproximativ 40 la sută pe ambele fire, până în prezent fiind forați aproximativ 900 metri pe ambele tuneluri.

Constantin Cârstou, inginer responsabil de asigurarea calității: „Pe Sibiu–Pitești suntem mai avansați, în termeni de șantier pe Daniela suntem mai avansați, avem 491 de metri, aici am avut provocarea cu zona de nisip fin. Pe Alina lucrările merg foarte bine, zona de teren este o rocă, nu este o rocă tare și se merge bine. Deocamantă avansul este de 4 metri la 24 de ore”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.