prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune! Se deschide primul tronson al Auostrăzii Pitești – Sibiu! Află când!

Tronsonul 1 al Autostrăzii Pitești – Sibiu ar putea fi dat în folosință la sfârșitul acestui ani, anunță Asociația Pro Infrastructura. Deși termenul de finalizare era în aprilie 2023, constructorul Porr a finalizat până în acest momente 80% din lucrări, motiv pentru care termenul final ar putea fi decalat.

„AutostradaA1 Sibiu-Boița probabil va fi deschisă în decembrie. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Șelimbăr. Deși termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% și au toate șansele să inaugureze lotul în decembrie.

Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârșit de noiembrie, însă probabil își vor calcula pașii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract.

Cei 13,17 km dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic în acest an. Alături de ei, pe 21 aprilie și 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balș-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022” anunță Asociația Pro Infrastructura.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs