Zeci de locuri de muncă în străinătate pentru argeşeni

108

Lipsa locurilor de muncă oferite în judeţul nostru dar şi salariile mici, sunt două lucruri esenţiale care îi determină pe argeşeni să caute slujbe bine plătite, de cele mai multe ori în străinătate. De curând Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş a anunţat locurile de muncă disponibile în spaţiul economic. Ţările cu cea mai mare disponibilitate de angajare şi cele mai bune oferte sunt Anglia, Austria sau Danemarca.

50 de locuri de muncă de asistenţi medicali în Anglia

În momentul de faţă, Anglia oferă 50 de locuri de muncă în diverse spitale, posturile fiind acelea de asistent medical generalist. Cei interesaţi trebuie să aibă minim şase luni de experienţă, să  fie înregistraţi la Colegiul Profesional al Moaşelor şi Asistenţilor Medicali şi să cunoască limba engleză, nivel mediu. De asemenea şi într-un spital public de chirurgie şi transplant din  Cambridge sunt disponibile zece posturi de asistent medical terapie intensivă. Aici cerinţele sunt puţin mai mari, în sensul că cei interesaţi trebuie să aibă minim doi ani de experienţă în terapie intensivă şi să vorbească limba engleză fluent.  Şi în Danemarca există disponibile patru posturi de medici specialişti psihiatri. Salariul este foarte atractiv, aproximativ 7000 de euro pe lună iar pentru a putea aplica la aceste joburi, medicii trebuie să cunoască bine limba engleză sau limba germană.

Tehnician IT în Cehia- 1500 euro/ lună
Nu numai medicii sau asistenţii ar putea aplica pentru un job în străinătate. Pe lista AJOFM Argeş găsim disponibile şi 40 de posturi de tranşatori de carne în Irlanda. Se cere experienţă în domeniu şi cunoaşterea limbii engleze. În Norvegia sunt disponibile două posturi de asistent brutar şi asistent de curăţare, salariul fiind de 19 euro/ oră iar în Cehia se caută trei tehnicieni IT pentru un salariu de aproximativ 1500 euro/ lună. Ofertele sunt valabile până la sfârşitul lunii mai, iar cei interesaţi trebuie să meargă la sediul instituţiei.