prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Zeci de medicamente dispar din România! Probleme majore pentru mii de bolnavi!

Sute de medicamente lipsesc din farmacii și dispar lunar din România, timpo în care bolnavii cronic se confruntă cu mari probleme. Este vorba despre cele generice, esențiale pentru mulți bolnavi cronic iar reprezentanții din industrie spun că numai în ultimul an au dispărut de pe piață peste o sută de astfel de substanțe. De asemenea, din farmacii lipsesc și medicamente pentru bolnavii oncologici sau diabetici.

Numai în ultima lună au dispărut de pe piața din țara noastră zeci de medicamente vitale pentru bolnavii oncologici cronici, dar și pentru cei care au afecțiuni cardiace sau suferă de diabet. În ultimii ani, foarte puține astfel de medicamente ajung în țara noastră, iar producătorii spun că de vină ar fi acea taxă Clawback mai mare cu 8% față de ceea ce prevede legea. Producătorii vin, însă, și cu o soluție și spun că această taxă ar trebui redusă cu 6%. Atât pacienții, cât și producătorii cer Guvernului și Ministerului Sănătății o reactualizare a listei medicamentelor pentru a putea găsi soluții.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.