Ziua ca hoții! Consilierii județeni PSD Argeș – proiect de hotărâre pentru salvarea lui Manu!

162
dav

Consilierii județeni PSD au dat dovadă de aroganță maximă în ședința extraordinară de astăzi! Social democrații au introdus pe ordinea de zi, ziua ca hoții, un proiect de hotărâre prin care să retrimită la Opoziție inițiativa prin care au cerut demiterea președintelui CJ Argeș, Dan Manu.

Deși data trecută au refuzat să voteze, lucru criticat chiar de deputatul PSD de Argeș, Radu Vasilică, de această data au găsit o nouă metodă pentru a tergiversa votarea proiectului, astfel încât să ajungă pe 8 decembrie, zi din care Manu nu mai poate fi demis (cu șase luni înainte de alegerile locale, președintele CJ nu mai poate fi schimbat).

Manu a ordonat, Mînzînă a executat

În prima fază, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare exista un singur punct referitor la rectificarea bugetară. După începerea ședinței, vicepreședintele CJ Argeș și liderul grupului PSD, Ion Mînzînă a luat cuvântul și a propus introducerea unui nou punct: „proiect privind retrimiterea către inițiatori a proiectului pentru demiterea președintelui CJ, Dan Manu”. În acel moment, majoritatea consilierilor social democrați au fost uimiți, aparent neștiind despre această inițiativa, iar consilierii PNL și Mihai Tudor (PAM) au luat foc.

Mai mult, pe modelul dictatorial deja făcut cunoscut de Dan Manu, aleșii județeni din Opoziție de abia au putut lua cuvântul. Mai exact, Manu a încercat să le închidă gura susținând că discuțiile au fost făcute la ședința precedentă, chiar dacă era vorba de un proiect nou.

Cu greu, liberalul Gheorghe Alecsei a reușit să întrebe dacă este o glumă ceea ce se întâmplă, dar Manu a continuat să supună la vot.

Ulterior, Mișu Tudor a început un schimb de replici cu secretarul CJ, Ionel Voica, prin care a încercat să îi explice că proiectul nu prea are bazele legale. În schimb, Voica a demonstrat că este o „marionetă obedientă”  a președintelui Manu și a susținut cu vârf și îndesat că toată procedura este legală.

Manu a înviat comunismul în CJ Argeș

Dan Manu a înviat comunismul în Consiliul Județean Argeș. Pe modeul „cine nu e Manu, nu are voie să vorbească”, președintele CJ Argeș a încercat la fiecare pas să cenzureze vocea Opoziției. Deși, au fost doi, trei consilieri liberali care au reușit să vorbească, în momentul în care președintele PNL Argeș a încercat să ia cuvântul, Manu a declarat închisă ședința, s-a ridicat și a plecat. După el, ca un alai, au plecat consilierii PSD și ALDE.

Consilierii ALDE reconfirmă că în Argeș coaliția nu a murit

Consilierii județeni ALDE confirmă că la nivel local alianța PSD-ALDE nu a murit. Nu este pentru prima data când cei trei consilieri au demonstrat că nu sunt altceva decât niște marionete obediente pe post de bibelou, care acționează după dictează social democrații. Și astăzi, aleșii județeni liberal-democrați au votat la unison cu PSD, astfel încât proiectul a fost adoptat.