Ziua fără mașini – marcată la Pitești

39

Primăria Municipiului Pitești a marcat duminică Ziua Mondială fără mașini! Peste 700 de piteșteni s-au strâns cu biciclete, role, skateboard-uri în centrul orașului și au făcut mișcare.

An de an, în intervalul 16 – 22 septembrie, se desfășoară Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Comisiei Europene, mesajul campaniei din acest an fiind „Mergi cu noi!” – pentru a sensibiliza populația cu privire la beneficiile mersului pe jos și cu bicicleta, dar și ale unui stil de viață activ, în defavoarea sedentarismului și a folosirii excesive a transportului cu mașini personale. Scopul general al campaniei este de a încuraja autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Municipiul Pitești este unul din cele aproape 3000 de orașe din 50 de țări care a participat în campania europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic a acestui an, cu activități care încurajează mersul sigur pe jos și cu bicicleta, toate sub aceeași chemare la acțiune – „Mergi cu noi!”.