5 eleve din Câmpulung au învățat limba și literatura chineză și au plecat în China

16

5 eleve din Câmpulung au învățat limba și literatura chineză și au plecat în China. Totul s- aputut realiza prin intermediul Asociației Chinaro care a venit în orașul de la poalele Mateiașului într-un program de colaborare cu liceele de aici și pentru că aceste câmpulungence au dat dovadă de seriozitate maximă vor pleca într-o tabără de aproape două săptămâni în China.

Aceste cinci eleve, Binică Dana Elena, Ionescu Ingrid Maria, Moise Raluca Stefania, Dobre Florina Alina, Petculescu Maria Stanca sunt de la Colegiul Național Dinicu Golescu. Pentru că au îndrăgit atât de mult limba chineză s-au afirmat de-a lungul timpului și la competițiile de specialitate cum ar fi Chinese Bridge sau Cupa Confucius.

Aceste eleve de la Câmpulung împreună cu alții din Pitești vor pleca pe data de 13 iulie și se vor întoarce din China pe data de 27 iulie. Pe acești elevi i-a costat doar 500 de euro biletul de avion în rest statul chinez suportă toate cheltuielile de cazare, transport între regiuni, masă. Dacă acești elevi trebuia să plătească erau nevoiți să suporte cheltuieli care ajungeau până la 4000 de euro de persoană.

Elevii argeșeni vor fi cazați la campusuri B.L.C.U și alte hoteluri. Această tabără în care ei participă se desfășoară anual pe sistemul taberelor finanțate de Guvernul Chinei și Institutul Confucius din Sibiu. În China elevii din Argeș vor vizita Beijing și Shanghai, vor călători cu toate mijloacele de transport de la nord la est, vor asista la cursuri, vor face vizite la obiectivele importante ale acestei țări, precum Marele Zidul Chinezesc, Orașul Interzis, Turnul Shanghai. Vor mai vizita și Radio China care are o secție de limba română dar și Academia Chineză.