prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Alertă pentru părinți și copii! Produse periculoase, retrase urgent din PEPCO!

Alertă pentru părinți și copii! Produse periculoase, retrase urgent din PEPCO!

Avertisment de ultim moment pentru părinți și copii după ce un produs considerat periculos a fost retras din toate magazinele PEPCO. Concret, este vorba despre un model de păpușă la care s-au descoperit depășiri semnificative ale unui compus pe bază de aluminiu, ceea ce face ca jucăria să reprezinte un risc pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Pepco România a anunțat retragerea de pe piață a produsului „Păpușă Maya Moya Mia Ultra Glow, cu accesorii”, identificat prin PLU 596593 și cod EAN: 2200159659366. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că acest produs nu îndeplinește cerințele Regulamentului Ministrului Dezvoltării și Finanțelor din 20 octombrie 2016 privind cerințele pentru jucării.

Problema principală identificată este depășirea valorii limită de migrare a aluminiului, detectată în creta care colorează părul în roz, parte a setului. Această depășire semnificativă prezintă un risc major pentru sănătatea umană, datorită expunerii la substanțele sau amestecurile conținute în jucărie. Aluminiul în concentrații ridicate poate avea efecte adverse asupra sănătății, făcând utilizarea acestei jucării periculoasă pentru copii. Pepco România a solicitat clienților să returneze produsul afectat în orice magazin din țară, fără a fi necesară prezentarea chitanței, bonului fiscal sau a facturii fiscale iar banii vor fi restituiți integral.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs