”CRUCEA CASEI REGALE A ROMÂNIEI” pentru un colegiu din Câmpulung

41

Personalități din viața românească, angajați ai Casei Majestății Sale Custodele Coroanei și două instituții de învățământ centenare au primit distincții regale în ziua de joi, 31 mai 2018, în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei a conferit Crucea Casei Regale a României doctorul Răzvan Duinea, Școala Primară Gheorghe Asachi din Iași, la împlinirea a 190 de ani de la fondare, și Colegiul Pedagogic Regele Carol I din Câmpulung Muscel, la mai bine de 150 de ani de la înființare.

”Pentru că încă din primul său an a întruchipat dorința fondatorului Dinastiei nostre de a asigura educația tinerilor prin buna pregătire a profesorilor lor. Pentru a onora întregul său corp profesoral dar și absolvenții care au adus apoi lumina nenumăratelor generații de elevi. Pentru că și astăzi reprezintă o instituție de elită a învățământului pedagogic românesc ducând mai departe tradițiile temeiniciei erudiției și culturalizării națiunii prin educație”, scrie pe pagina de socializare a colegiului.