prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

DSVSA Argeș a băgat în carantină trei de zimbri! „Aceste animale sunt impresionante!”

Asociația Conservation Carpathia continuă procesul de repopulare a zimbrilor liberi din Munții Făgăraș, aducând în cursul zilei de joi, săptămâna trecută, trei exemplare tocmai din Germania. Ziua următoare o echipă a DSVSA Argeș, coordonată de directorul Sorin Sorescu, a mers la fața locului pentru a verifica starea de sănătate a animalelor și a modului în care au fost transportate și care este procesul de relocare.

„Aceste animale sunt deosebite, maiestoase, impresionante!”

Șeful DSVSA Argeș ne-a declarat că a fost impresionat de efortul celor de la Conservation Carpathia și a dat asigurări că medicii veterinari de la DSVSA vor fi într-o permanentă colaborare cu cei de la asociație pentru îndeplinirea obiectivului de a popula zona cu semeții zimbri.

sorescu sorin3 300x225 1„Aceste animale sunt deosebite, maiestoase, impresionante! Am fost și le-am văzut la Lerești, unde sunt în acest moment. Pentru siguranța lor și a altor animale, timp de 30 de zile vor sta în carantină, aceasta fiind regula. Pot spune că toate au ajuns din Germania în perfectă stare de sănătate” a declarat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

S-a decis ca cei trei zimbri să stea timp de o lună în carantină, după care reprezentanții asociației să-i elibereze în pădurile de la poalele Munților Făgăraș, în zona comunei Lerești.

Nu este pentru prima dată când Asociația Conservation Carpathia derulează campanii de reintroducere a zimbrului în zonele montane din Argeș, astfel de acțiuni fiind făcute și în 2020 și 2021. Toate exemplarele vor fi monitorizate în permanență de rangerii fundației, care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situație și vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

Silvicutorii Conservation Carpathia au început repopularea pădurilor din Munții Făgăraș cu zimbri, iar în anul 2000 la nu mai puțin de două secole de la dispariția zimbrilor din zonă, s-a născut în rezervație primul pui de zimbru.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs