Elev din Câmpulung, înecat la mare!

6

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Republica Moldova s-a înecat duminică seara în mare la Neptun, trupul său fiind găsit în zona digului. El a fost adus la mal, iar timp de câteva zeci de minute au fost făcute manevre de resuscitare, fără succes însă.

Tânărul a plecat cu un grup de tineri, elevi ai Colegiului Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung să muncească pe litoral. Unul dintre cei 5, Ionuţ C. de 18 ani din Republica Moldova, şi-a pierdut viaţa duminică seara în staţiunea Neptun.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, pompierii au fost solicitați duminică seară să intervină la o persoană aflată în pericol de înec în mare, în stațiunea Neptun. La fața locului au mers două ambarcațiuni de la Garda de Coastă, un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare, acesta din urmă urmând să efectueze căutari la mal. Echipele de intervenție au reușit să găsească trupul persoanei respective în zona digului și l-au adus la mal. Cadrele medicale au făcut timp de câteva zeci de minute manevrele de resuscitare, dar nu au reușit să-l aducă la viață.

Tânărul s-a dus pe plajă împreună cu prietena lui. Acesta ieşise de la muncă şi a vrut să facă o baie. Într-o fracţiune de secundă, apa l-a înghiţit. După ajutor a sunat prietena băiatului, însă pentru el nu s-a mai putut face nimic.

Conducerea Colegiului, dar şi colegii tânărului decedat la Neptun sunt în stare de şoc. Anul viitor, Ionuţ nu va mai veni în prima zi de şcoală, el a plecat să studieze, alături de îngeri.