Evaziune fiscală de 17.000 lei cu autoturisme second-hand

139

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un nou dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Ar fi obținut venituri din revânzarea unor autovehicule second – hand pe care nu le-a declarat organelor fiscale.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011-2016, un bărbat de 51 de ani, din Mioveni, ar fi obținut venituri din vânzarea unor autovehicule second – hand pe care nu le-a declarat organelor fiscale, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 17.000 de lei”, arată IPJ Argeș.

În vederea recuperării pagubei s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cel în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Reamintim că polițiștii argeșeni au mai finalizat un dosar similar în urmă cu câteva zile. „Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2012-2015, un bărbat de 49 de ani, din Pitești, ar fi obținut venituri din vânzarea unor autovehicule second – hand pe care nu le-a declarat organelor fiscale, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 22.000 de lei”, preciza IPJ Argeș.

Foto: descriptiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here