Folclorul autentic revine la Mioveni! Află când!

În perioada 12-14 august, orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Bacău, Bihor, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Sălaj, Iași, Tulcea și Argeș, care vor participa la cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni.
Festivalul va debuta vineri, 12 august 2022, cu tradiționala paradă a portului popular, unde sunteți invitați să luați contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și coregrafiile ansamblurilor folclorice participante la ediția din acest an.
În cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone. Cele 8 ansambluri folclorice participante la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția 2022 sunt: Ansamblul Folcloric ATELIERUL DE JOC POPULAR, din Zalău, Ansamblul Folcloric FLORILE CEAHLĂULUI – Ceahlău, Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL – Baia Mare, Ansamblul Folcloric MOLDOVENII DIN CETATE – Moșna, Ansamblul Folcloric ROMÂNAȘUL – Giurgiu, Ansamblul Folcloric ZESTREA – Bacău, Ansamblul Folcloric PLAI DE DOR – Niculițel, Ansamblul Folcloric NUNTAȘII BIHORULUI – Oradea.
Alături de aceste ansambluri, publicul iubitor de folclor autentic se va bucura de prezența pe scena festivalului a artiștilor populari Ionuț și Doinița Dolănescu, care vor oferi un recital, alături de câștigătorii ediției precedente Ansamblul Folcloric FLORILE MUREȘULUI, din județul Arad, în cadrul Galei de premiere.
Ca și în anii precedenți, juriu este format din cinci renumiți specialiști în domeniu și oameni de cultură din România precum Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Paul Remeș și Larisa Barbu. Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.