prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Iarna nu se dă bătută! Meteorologii au emis cod galben de fenomene meteo periculoase în mai multe zone din România!

Temperaturi anormale în România! Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni potrivit ANM? Iarna pare să revină în România!

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU ȘOFERI! POLIȚIȘTII RUTIERI NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ FACĂ ACEST LUCRU!

La munte ninge ca în povești!

În stațiunea Păltiniș ninge abundent și deja s-a depus un strat de zăpadă. Peisajul de martie s-a transformat într-unul de hibernare. Vom avea mai multe zone cu ninsoare, ceea ce duce la scăderi bruște de temperatură în cursul nopții. În perioada următoare, temperaturile vor scădea în mare parte din țară. Cerul va fi înnorat, iar aria ploilor se va extinde. În unele zone, pe arii restrânse, vor fi și descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate în România. Se anticipează că în următoarele două săptămâni vor fi înregistrate valori termice peste medie pentru această perioadă, dar însoțite de precipitații excesive pe tot parcursul intervalului prognozat

Să nu plecați fără umbrelă!

Primăvara şi-a intrat în drepturi însă, ca orice anotimp, are şi capriciile sale. Meteorologii ne informează că temperaturile în timpul zilei vor fi mai mari decât ar fi normal până pe data de 24-25 martie, după care îşi vor face simţită prezenţa ploi slabe.

În aprilie şi mai nu vor exista precipitaţii!

România va avea un an agricol mai greu, deşi zăpada căzută în această perioadă a contribuit la refacerea rezervei de umiditate din sol, a atras atenţia directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

„Fără acest strat de zăpadă căzut, după părerea mea, producţia agricolă era compromisă total. Problema este ce facem atunci când ni se solicită să spunem dacă este secetă sau inundaţii. Încerc o argumentaţie logică. În ianuarie şi februarie am avut cantităţi mari de precipitaţii, mai mari decât normele. În martie stăm foarte rău, cu precipitaţii de sub 10 l/mp. Răspunsul meu la întrebarea dacă va fi secetă în România este că, dacă la sfârşitul lunii aprilie şi în luna mai nu plouă, va fi un an mai greu decât în 2007. Dacă luna aprilie nu va semăna cu martie din punctul de vedere al precipitaţiilor, putem spune că vom avea un an agricol bun, nu foarte bun, pentru că deja se ştie că rapiţa este compromisă”, a explicat Sandu.

Potrivit şefului ANM, în ceea ce priveşte prognoza pe următoarele trei luni, cantităţile de precipitaţii din România vor fi apropiate de normele climatologice, însă acest lucru nu exclude seceta.

Cum va fi vremea în luna martie

Săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Valorile termicevor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Ce ne așteaptă în următoarele trei luni?

„Ce ne spun prognozele pe trei luni? Cantităţile de precipitaţii pe România vor fi apropiate de normele climatologice. În momentul de faţă, stratul de zăpadă a refăcut rezerva de umididate în sol şi nu stăm rău. Problema mea este seceta hidrologică şi aceasta nu va putea fi eliminată. Dunărea va creşte în perioada următoare până pe la 5.000 mc/s, dar tot sub norma multianuală a lunii martie. Situaţia este atât de grea, încât este posibil să avem şi inundaţii şi secetă. Acea cantitate de precipitaţii de 60 l/mp care ar fi suficientă pentru rezerva de umiditate poate să cadă într-o zi. În ziua respectivă vom avea inundaţii, în restul lunii secetă. Vor fi inundaţii? Când ANM va emite o avertizare de precipitaţii de peste 30 l/mp, în acele zile în zonele de munte şi de deal pot apărea inundaţii. Vom exprima un punct de vedere la finele lunii aprilie, pe această temă”, a mai menţionat Sandu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs