prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Închisoarea de la Pitești și Mănăstirea Argeșului – propuse ca obiective UNESCO! „O carte de istorie pentru tinerii din toată lumea!”

Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, a inclus pe lista cu propuneri pentru UNESCO două mari obiective cultural – istorice din țară. Este vorba despre fosta Închisoare pentru deținuții politici de la Pitești, cea care a generat cumplitul „Fenomen Pitești”. Cel de-al doilea este Mănăstirea Argeșului, ctitorie a lui Neagoe Basarab din 1515.
Ministra Culturii, Raluca Turcan, și ministra Justiției, Alina Gorghiu, au vizitat cele două obiective cu o valoare istorică și arhitecturală incontestabilă. Dacă vor fi incluse pe lista UNESCO, viața culturală va primi un impuls semnificative, consideră ministrul Justiției. Fosta închisoare pentru deținuții politici de la Pitești și Mănăstirea Argeșului de la Curtea de Argeș au fost incluse recent de Ministerul Culturii, prin Institutul Național al Patrimoniului, pe lista indicativă de țară pentru Patrimoniul Mondial în dosarele „Fostele închisori comuniste din România”, respectiv „Ctitoriile domnești Țara Românească și Moldova!”
„Anul trecut am vizitat Memorialul Pitești împreună cu ministra Culturii, Raluca Țurcan. O carte de istorie mereu deschisă pentru tinerii din toată lumea, care evocă ororile regimului comunist! Tot anul trecut, Ansamblul fostului Penitenciar Pitești a fost inclus în lista Monumentelor Istorice și i s-a conferit regimul de monument istoric de grupa A. Mănăstirea Argeșului, de la Curtea de Argeș, are o valoare istorică și arhitecturală inestimabilă. Iar pentru mine, Curtea de Argeș rămâne cel mai frumos oraș din lume, este orașul unde am crescut, unde revin cu cel mai mare drag ori de câte ori am ocazia!  Dacă județul Argeș va avea două obiective istorice de atât de mare importanță pe lista UNESCO, viața culturală va primi un mare impuls!”, anunță Alina Gorghiu.
Puscarie
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs