prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Jandarmeria Argeș: „O zi alături de copii este întotdeauna o zi reușită”

O zi alături de copii este întotdeauna o zi reușită. Așa a fost și astăzi, când curtea Jandarmeriei Argeș a fost animată de zâmbete de copii. În contextul aniversării a 129 de ani de la înființarea Jandarmeriei Rurale, Jandarmeria Argeș a organizat, pentru 34 de copii din cadrul Centrului de zi “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Centrului de tip familial ”Găvana” și Școlii Gimnaziale ”Matei Basarab” Pitești, o zi alături de jandarmi.

Cei mici au fost încântați să cunoască misiunile jandarmilor, câinii de serviciu, dar și materialele de intervenție, iar noi am fost bucuroși să redevenim copii pentru o zi. Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă,  baloanele colorate, stegulețele și dulciurile au desăvârșit tabloul unei zile de toamnă reușite.

Vă mulțumim, dragi copii, pentru inocența și puritatea voastră și vă mai așteptăm pe la noi!

Informații suplimentare

Pregătit de Guvernul condus de Lascăr Catargiu, dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, proiectul Legii de Organizare şi Funcţionare a Jandarmeriei Rurale a fost promulgat prin Decretul Regal nr. 2919 din 30.08.1893, în urma căruia, la 01 septembrie 1893 a luat fiinţă Jandarmeria Rurală. La 1 Septembrie 2022, se împlinesc 129 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale, eveniment care la vremea respectivă a dat extensie şi responsabilităţi instituţiei „Oameni de Arme” prin gestionarea ordinii publice în zonele forestiere, săteşti, agricole şi petroliere. În România sfârşitului de secol XIX se întâlneau trei forme de organizare a Jandarmeriei: O Jandarmerie a armatei, subordonată Ministerului de Război, folosită de organele care răspundeau de asigurarea ordinii în stat, mai ales în Capitală; Jandarmeria Rurală, organizată la nivelul judeţelor şi plăşilor; Jandarmeria Comunală, cu atribuţii de asigurare a ordinii la comune şi sate.

Prin legea din 1 septembrie 1893, se recunoştea necesitatea existenţei unei structuri militare, menită să gestioneze probleme de ordine publică în mediul rural şi, totodată, se crea cadrul legal necesar funcţionării acesteia pentru îndeplinirea obiectivelor pentru care fusese înfiinţată. Obiectivul principal al Jandarmeriei Rurale era prevenirea comiterii de fapte care contraveneau ordinii publice. A luat fiinţă astfel Inspectoratul General al Jandarmeriei, organ central  de conducere şi control, cu sediul la Bucureşti. Au fost constituite patru Circumscripţii de Jandarmi, cu sediile la Bucureşti, Iaşi, Galaţi şi Craiova. La nivelul fiecărui judeţ funcţiona o companie de jandarmi cu sediul în reşedinţa judeţului, având în compunere la rândul lor, secţii – la plăşi şi posturi de jandarmi – la sate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.