Lemn pentru construcții – confiscat de jandarmii argeșeni

63

Tăierile și transportul ilegal de lemne sunt în vizorul jandarmilor argeșeni. În ultimele 24 de ore, au fost acordate amenzi în valoare de 4.000 de lei.

Pe raza comunei Arefu a fost depistat, marți, 22 octombrie, un autocamion plin de lemne, care avea o cantitate mult peste cea indicată în avizul de însoțire. A fost acordată o amendă de 3.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Vidraru.

„În domeniul tăierii ilegale de arbori, pe raza comunei Arefu, o societate comercială din județul Vâlcea a fost sancționată cu amendă în valoare de 3.000 de lei având în vedere că pe autocamionul de transport avea 8,6 metri cubi lemn pentru construcții, peste valoarea indicată în avizul de însoțire”, precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș.

Tot pe parcursul zilei de marți, doi bărbați din comuna Valea Mare Pravăţ, sat Nămăești, au fost sancționați, cu câte 1000 de lei de către jandarmi, deoarece nu au putut justifica proveniența materialului lemnos pe care îl transportau. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării și predat lucrătorilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Foto: IJJ Argeș.