O argeșancă a intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică

DISTRIBUIȚI

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea primei etape a competiției Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul s-a desfășurat pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii. Astfel, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte 5 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord – nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte 6 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa – nivel universitar și nivel post-universitar, și nu în ultimul rând 7 tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.

Avem plăcerea să vă informăm că unul dintre acești tineri eminenți – Andreea-Mădălina Șerban – finalist la categoria Studentul Român al Anului, provine din județul dvs. Vă invităm așadar să o cunoașteți mai bine și să o promovați și susțineți prin mijloacele de comunicare în masă de care dispuneți. Atât Andreea, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.

Andreea Șerban este o tânără medicinistă, originară din localitatea Mioveni, județul Argeș.. Ea spune că, încă de la începutul studiilor medicale, a fost interesată de cercetare, iar acest lucru a determinat-o ca, în paralel cu ciclul de licență, să urmeze un masterat în genetică la Universitatea Paris V „René Descartes” și un stagiu de pregătire la Institut national de la santé et de la recherche médicale (INSERM). Anul acesta a primit și Bursa Guvernului Francez pentru a continua parcursul în cercetare la Universitatea Paris XI, unde studiază principiile terapiei genice și celulare în medicina regenerativă. În același timp, beneficiază de statutul de cercetător invitat la Institutul Pasteur, iar proiectul pe care îl dezvoltă vizează regenerarea celulelor stem de la nivelul fibrei musculare supuse stresului inflamator. Activitatea din plan academic, răsplătită cu titlul de șefă de promoție în anul 2012-2013, în cadrul UMF „Carol Davila” din București, și-a găsit întotdeauna sursa de motivație în experiența de voluntariat, tânăra având șansa de a lucra în ultimii ani în cadrul Ligii Naționale împotriva Cancerului.

Distincția în Educație se premiază la început de an!

Premierea studenților va avea loc, conform tradiției, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului.
La eveniment sunt așteptați aproximativ 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.
Vă invităm alături de noi la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul de pe www.gala.lsrs.ro. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.