Polițiștii argeșeni, acțiuni de aploare. Au fost verificate restaurante, terase și autobuze!

0

Cu ajutorul colegilor din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii argeșeni au efectuat în cursul zilei de ieri 34 de acțiuni de control. Au fost vizate în primul rând restaurantele și terasele dar și mijloacele de transport în comun. Scopul principal este acela de a stopa  răspândirea noului coronavirus. La aceste acțiuni au participat și reprezentanți ai ISCTR, RAR și DSVSA Argeș.

Cele 34 de acțiuni punctuale (din care 30 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, polițişti locali și o acțiune de verificare în trafic, cu reprezentanți ai ISCTR, RAR), s-au axat pe verificarea mijloacelor de transport în comun în zonele aglomerate, verificarea zonelor de agrement, centrelor comerciale şi localurilor publice.

Distribuie prietenilor

Polițiștii au verificat 300 de autovehicule, din care 122 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost verificate 1.153 de persoane, dintre care 693 în cadrul acțiunilor punctuale, precum și 122 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.250 de lei.

 

Dintre acestea, 209 sancțiuni, în valoare totală de 21.250 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu nu purtau masca de protecție sau o purtau necorespunzător, o sancţiune, în valoare de 5.000 de lei, unui operator economic cu activitate specifică de jocuri de noroc, care nu şi-a suspendat activitatea, iar o sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării  la revenirea dintr-o țară pentru care se instituie o asemena măsură.