Prognoza meteo 22 mai: vreme instabilă și rece

35

Astazi vremea va fi rece pentru ultima decada a lunii mai, chiar deosebit de rece în nordul, nord-estul şi parţial în centrul ţarii.

Cerul va avea înnorari şi temporar va ploua slab, local în zonele montane, în sud şi în est şi izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari vor fi posibile fulguieli trecatoare, iar vântul va avea rafale de 70…80 km/h. Intensificari locale şi temporare ale vântului, în medie cu viteze de 40…50 km/h vor fi şi în regiunile vestice, sud-vestice, centrale şi estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade.

In Bucuresti vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în ultima decada a lunii mai. Cerul va avea înnorari temporare, trecator vor fi condiţii sa ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Maine vremea se va menține rece pentru ultima decada a lunii mai în majoritatea regiunilor, deși valorile termice diurne vor fi în ușoara creștere fața de vineri. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 15-16 grade in depresiuni, nordul Moldovei si pe litoral și 23 de grade la Drobeta. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în jumătatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse va ploua slab, cel mai probabil în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari la munte şi în regiunile estice.

In capitala deși valorile termice diurne vor fi în ușoara creștere fața de vineri, vremea se va menține rece pentru ultima decada a lunii mai. 6-9 grade dimineata si 20-21 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminica vremea va fi rece pentru aceasta perioada, local chiar deosebit de rece, cu precadere în nordul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Calarasi, Braila si Focsani. Norii si ploile se vor extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice, astfel încât pina seara se vor semnala în aproape toată țara. Vor fi în special averse, trecator însoțite de descarcari electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apa pot fi mai însemnate. La altitudini mari vor fi condiții pentru precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificari la munte, în special pe creste, iar local și temporar și în sud-vest, sud-est și centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here