PSD a decis! Deputatul „Mitralieră” candidează!

DISTRIBUIȚI
radulescu miting

Liderii PSD s-au reunit vineri în ședința CExN-ului, și au validat candidaturile pentru Congres care au fost depuse până joi, la ora 16:00. Au fost votate în unanimitate toate candidaturile, cu o singură excepție, Cătălin Rădulescu, unde au fost și abțineri. Liviu Dragnea a declarat că în opinia sa, că cele 10 femei care vor face parte din Biroul Permanent vor aduce mai multe armonie in PSD. Sâmbătă, Congresul va începe la ora 11.00 și vor participa peste 4000 de oameni.

În jurul orei 13.00, în ședință au fost validate toate candidaturile la Congres, inclusiv a lui Cătălin Rădulescu. Pe de altă parte, Daniel Florea, primarul sectorului 5, s-a retras din cursă și l-a lăsat pe Robert Negoiță să candideze pentru funcția de vicepreședinte pentru regiunea București-Ilfov.

Înainte de ședință, întrebat dacă astăzi vor fi validate toate candidaturile pentru congres, Dragnea a răspuns:

”N-am de unde să ştiu ce va face CEx, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie…””Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”, a mai declarat liderul PSD.

Întrebat de ce simte nevoia să fie reconfirmat la congres, Dragnea a replicat: ”Dar cine v-a spus că simt nevoia? Aţi văzut la mine aşa, o nevoie?”

El a spus că există rezoluţii de susţinere a sa de la toate organizaţiile judeţene, deci nu mai este nevoie şi de un vot.

Întrebat dacă se va vedea influenţa sa în votul pentru preşedintele executiv, liderul PSD a răspuns: ”Nu. Dacă se va vedea ceva, se va vedea respectul, influenţa nu”.

Întrebat dacă are vreo îndoială că va fi aleasă Dăncilă în funcţia de preşedinte executiv al PSD, Dragnea a răspuns:

”Doamna Dăncilă împreună cu celelalte nouă doamne din BPN sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie. Nouă doamne – opt vicepreşedinţi plus preşedinta organizaţiei de femei. Dacă va fi aleasă doamna Dăncilă, vor fi zece femei în BPN”, a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a susţinut că Viorica Dăncilă va avea timp să se ocupe şi de Guvern, şi de partid. Întrebat de câţi ani va fi mandatul celor care vor fi aleşi sâmbătă, liderul PSD a replicat: ”Aşa cum scrie în statut”. El a precizat că nu va prezenta în CEx rezoluţiile care urmează să fie adoptate în congres.

Primii care au venit la ședinta au fost Codrin Stefanescu și Ecaterina Andronescu. Andronescu a declarat ca nu crede ca Dragnea o sustine pentru functie, în timp ce Ștefănescu le-a transmis colegilor să nu uite că au fost împreună la cumetrii, nunți, botezuri.

Iată care sunt candidații care s-au înscris în cursă:

Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu candidează la Congresul din 10 martie pentru funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, iar Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu – pentru secretar general al PSD.

* Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici (PSD Botoşani) şi Gabriel Vlase (PSD Bacău)

* Regiunea Sud-Est: Mirela Furtună (PSD Tulcea) şi Marian Oprişan (PSD Vrancea)

* Regiunea Sud: Carmen Dan – PSD Teleorman (pe locurile alocate femeilor) şi Adrian Ţuţuianu – PSD Dâmboviţa, Cătălin Rădulescu şi Şerban Valeca – ambii de la PSD Argeş (pe locul alocat bărbaţilor)

* Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj) şi Paul Stănescu (PSD Olt)

* Regiunea Vest: Natalia Intotero (PSD Hunedoara) şi Mihai Fifor (PSD Arad)

* Regiunea Nord-Vest: Doina Pană (PSD Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (PSD Maramureş)

* Regiunea Centru: Roxana Mînzatu (PSD Braşov) şi Bogdan Trif (PSD Sibiu)

* Regiunea Bucureşti – Ilfov: Gabriela Firea (pe locurile alocate femeilor) şi Daniel Florea – PSD Sector 5 şi Robert Negoiţă – PSD Sector 3 (pe locul alocat bărbaţilor).

Pe de altă parte, liderii nemulțumiți din partid, cei care fac parte din celebra tabără anti-Dragnea, și-au spus joi nemulțumirile chiar în fața sediului PSD.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, deşi nu are susţinerea organizaţiei, acuzându-şi colegii Florin Iordache şi Claudiu Manda că nu sunt capabili să îşi coordoneze comisiile parlamentare, dar fac declaraţii publice.