prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Risc de infectare cu holeră pe litoralul românesc! Anunțul managerului Institutului Matei Balş!

Românii care merg pe litoralul românesc și intră în mare nu riscă să se infecteze cu holeră, a anunțat Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Matei Balș. Medicul a explicat că turiștii care intră doar să se îmbăieze nu se vor infecta, ci ar fi nevoie să bea apa din mare.

“Ideea este că vorbim de nişte germeni, care cu excepţia vibrionului holeric sunt obişnuiţi să trăiască în apă dulce, în momentul în care ajung în apa mării, venind în contact cu salinitatea respectivă nu vor avea mediu propice de viaţă. De asemenea, există un fenomen de diluţie a acestor germeni, nu pot îmbolnăvi un om decât dacă au o doză infectată corespunzătoare. Mai mult decât atât, toate aceste boli se transmit pe cale fecal-orală, deci e nevoie ca oamenii să înghită sau să bea apă din mare, ceea ce din câte ştiu eu oricum nu era recomandabil nici până acum. Dacă doar ne îmbăiem în apa mării, nu există niciun pericol”, a declarat managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu, la un post TV.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! COPIL DE 4 ANI MORT ÎNTR-UN GRAV ACCIDENT DE CIRCULAȚIE!

Mai mult decât atât, managerul Institutului Matei Balş, Cătălin Apostolescu a precizat că holera din 2023 nu mai este holera de la 1850 şi dă forme uşoare de boală.

“Vibrionul holeric este adaptat să trăiască şi în apele uşor sărate de pe litoral. El este întâlnit destul de frecvent. Noi în România avem permanent o dată la câţiva ani mici izbucniri de holeră, fie în Deltă, fie pe litoralul românesc. Ce trebuie să ştie oamenii este că holera din 2023 nu mai este holera de la 1850, sunt forme uşoare de boală O altă recomandare, pe lângă aceea de a nu bea sau nu înghiţi apă de mare, este să evite fructele de mare crude, ceea ce în cazul litoralului românesc iar nu este vorba. Nu aveam stridii care să crească în Marea Neagră şi să le consumăm crude”, a mai afirmat Cătălin Apostolescu, care a precizat că în momentul de faţă nu există niciun pericol legat de holeră pentru cei aflaţi pe litoralul românesc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs