S-a stabilit când va avea loc Comitetul Executiv al PSD: remaniere AMPLĂ în Guvern

Conducerea PSD a decis convocarea mult așteptatului Comitet Executiv al partidului, în cadrul căruia se va face o amplă remaniere guvernamentală, dar și o analiză a eșecului de la referendumul pentru familie.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va avea loc la finalul săptămânii viitoare, conform surselor din PSD. Ședința a fost stabilită pentru săptămâna viitoare pentru că Viorica Dăncilă și mai mulți miniștri sunt plecați în turneul asiatic.

Distribuie prietenilor

În spațiul public se vorbește de mai bine de două luni despre o remaniere guvernamentală, dar aceasta întârzie să fie făcută. Surse din PSD ne-au explicat că este vorba despre un joc cu o miză uriașă pentru Liviu Dragnea, iar în interiorul partidului se fac analize pe toate scenariile posibile pentru această remaniere.

Sursele noastre ne-au explicat că, în acest moment, se caută o formulă de echipă guvenamentală care să ducă mandatul de șase luni, perioadă în care România va asigura președinția Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, coaliția PSD-ALDE are nevoie de niște oameni care pot sta la masă cu omologii din țările membre UE, iar aceștia nu pot fi decât o serie de specialiști care să cunoască foarte domeniul în care activează.

Remanierea care va avea loc în viitorul Comitet Executiv va fi una de amploare, care va schimba actualul Guvern aproape din temelii. Sunt doar 4-5 miniștri care sunt siguri de posturile lor, în rest fiecare este vizat de pierderea postului.