Scandal de PROPORȚII în mediul universitar: PSD, acuzat că se răzbună pe universitățile care nu-i sunt fidele

DISTRIBUIȚI
universitatea din pitesti, rector, alegeri

Este un scandal de proporții în mediul universitar. La învestirea în funcție a actualului ministru al Educației, Valentin Popa, rectorii mai multor univeristăți au semnat pentru susținerea acestuia. Acum, la alocările bugetare, reputatul profesor de politologie, Cristian Pîrvulescu, explică că universitățile care nu au semnat sunt pedepsite și le-au fost tăiate locurile bugetate.

Sute de locuri bugetate la Masterat și Doctorat au fost șterse din dreptul universităților mari de stat. Universităţile lovite de minister sunt acelea care nu l-au susţinut pe Valentin Popa ca şef la Educaţie.

Cele mai multe locuri le pierde Consorțiul Universitaria, cunoscut pentru criticile aduse politicilor PSD pe educație, dar și SNSPA.

Universitatea din București pierde şi ea 335 de locuri la programele de Master, ceea ce se traduce în pierderi de jumătate de milion de euro. Şi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca e pe minus, cu 200 de locuri mai puţin la Master.

În afară de maximum 10 universități care pierd locuri, celelalte 50 câștigă. Şi culmea, sunt chiar acelea ale căror rectori au semnat, la începutul anului, scrisoarea de susţinere a lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei. Printre acestea se numără şi Universitatea din Piteşti. Rectorul Dumitru Chirleşan a sărit în apărarea ministrului, scuzându-i chiar şi gafele.

Într-un comunicat trimis presei aseară, Ministerul Educației contraatacă și acuză unele universități de ,,derapaje de la buna guvernanță”.

Mai exact, este dat exemplul Universității București care ar fi înmatriculat studenți, masteranzi și doctoranzi doar pentru a încasa finanțarea corespunzătoare.