prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Scandalul diplomelor false ajunge în USR? Vicepreședintele Ionuț Moșteanu, fost secretar de stat la Transporturi, are la CV o diplomă care a dipărut!

În contextul scandalului național cu diplome fantomă, mâna dreaptă a lui Dan Barna, deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al partidului, este la un pas de a deveni următorul subiect de presă. Sau nu. Depinde numai de el dacă va lămuri situația privind diploma în baza căreia a fost angajat, în 2016, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, unde se ocupa de Tarom. În urma analizei tuturor CV-urilor postate în spațiul public până la această dată, nu reiese nici pe departe dacă deputatul Ionuț Moșteanu deține sau nu o diplomă de licență. Ba mai mult, CV-urile diferă foarte mult între ele, dispărând sau apărând anumiți ani de facultate particulară.

Secretariatul Universitatății Athenaeum susține că nu au specializarea management

Ionuț Moșteanu, deputat USR de Argeș, fost candidat la Primăria Pitești, a fost întrebat neîncetat în perioada de campanie care este facultatea absolvită, eventual cu diplomă de licență, căci de început a început vreo trei: Politehnica, Bioterra și Athenaeum.

Ideea este că, lipsa unor date certe în acestă privință nu l-a împiedicat să devină, în 2015 consilier al ministrului Transporturilor, Dan Costescu, și, apoi, secretar de stat în cadrul aceluiași minister. CV-ul depus cu această ocazie este, la fel ca și altele folosite de-a lungul anilor, menit să creeze suspiciuni legate de diploma sa de licență și de studiile absolvite. Cu alte cuvinte, există suspiciunea rezonabilă că, la momentul angajării la Ministerul Transporturilor, Moșteanu nu deținea vreo diplomă de licență, cel puțin nu una validă. Iată datele privind educația, preluate din CV-ul postat pe site-ul Tarom. Link aici

„2001 – 2002 – “Managing the Client and Customer Relations” – Codecs

1996 – 2000 – University “Athenaeum” – Management

1992 – 1995 – University “Politehnica” Bucharest – Computer Science Faculty – first 3 years graduated

1988 – 1992 – “Al. Odobescu” High School”

Dispare o facultate, apare alta! Bioterra. Studii – trei ani!

Un an mai târziu, din CV-ul depus la Camera Deputaților, după ce Ionuț Moșteanu a fost ales deputat, dispare diploma de Management de la Athenaeum.

De ce? Iată răspunsul dat de secretariatul acestei Universități unui angajator: „ Stimată doamnă […] Universitatea are specializarea Administrarea Afacerilor. Pentru specialiarea Management nu au fost emise diplome.”(foto)

Mail univ Atheneum Page 3 724x1024 1
Scandalul diplomelor false ajunge în USR? Vicepreședintele Ionuț Moșteanu, fost secretar de stat la Transporturi, are la CV o diplomă care a dipărut! 2
Cu alte cuvinte, diploma de Management de la Athenaeum nu există!

Singura diplomă care ar fi putut fi prezentată la angajarea în Ministerul Transporturilor ar fi fost cea de la Bioterra, Universitate implicată într-un scandal monstru privind eliberarea de diplome fantome și căreia, în perioada în care se presupune că ar fi absolvit Moșteanu, i s-a luat dreptul de a elibera asemea acte de către Consiliul Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare (CNEAA).

Din CV-ul useristului Moșteanu, dar de pe Camera Deputaților de această dată, sunt preluate următoarele informații privind educația, dispărând, cum am spus, diploma și studiile de la Athenaeum.  Adică exact aceea cu care a fost angajat secretar de stat, că doar n-o fi fost angajat în baza diplomei de Bacalaureat!!!

CV Camera Deputaților: Link aici

Perioada 1996 – 1999

Universitatea “Bioterra” – Management

Perioada 1992 – 1995

Universitatea “Politehnica” Bucharest – Automatica

Iată un fragment dintr-un articol publicat în România Liberă în 2012 în legătură cu scandalul diplomelor de la Bioterra:

„Universitatea Bioterra fost implicată, în 2000, într-un scandal legat de emiterea de diplome şi certificate imprimate de Ministerul Educaţiei, fără ca Bioterra să aibă dreptul pentru asemenea tipizate, la acea vreme CNEEA hotărând retragerea autorizaţiei, până la remedierea problemelor.

La sfârşitul anului 2000, Consiliul Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare (CNEAA) de la acea vreme a hotărât retragerea autorizaţiei şi a dreptului de funcţionare pentru toate specializările Universităţii Bioterra Bucureşti, din cauza încălcării grave a Legii acreditării şi a Legii învăţămîntului. Neregulile descoperite vizau organizarea ilegală, la Constanţa şi Arad, a unor filiale aparţinînd departamentului de psihopedagogie, prin concesionare către unele fundaţii, precum şi emiterea de diplome şi certificate imprimate de MEN, fără ca UBB să aibă dreptul pentru asemenea tipizate. Conducerea CNEA preciza atunci că o diplomă care apărea la Universitatea Agronomică cu menţiunea “anulat” a fost regăsită la Universitatea Bioterra ca document autentic.”

Legea nr. 288/24 iunie 2004 privind organizarea studiilor universitare în sistem Bologna a fost implementată începând cu anul universitar 2005 – 2006. Până la acest moment, studiile universitare erau de minim patru ani, nu trei ani cum este trecut în CV-ul deputatului Moșteanu. Dacă și-ar fi reluat ulterior studiile, presupunem că ar fi trecut această informație extrem de importantă și solicitată de opinia publică in ultimul CV actualizat recent pe site-ul Camerei Deputaților.

Citește și:

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs