prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Schimbări radicale în legea circulației! Sunt vizate aceste persoane!

Legea circulației rutiere a fost modificată recent de către Guvernul României, iar printre noile reguli sunt reglementate o serie de obligații și pentru bicicliști și pentru conducătorii de trotinetă. Mai exact, aceștia sunt obligați să se supună testelor împotriva alcoolului și drogurilor.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni […] refuzul conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică de a se supune testării privind consumul de alcool ori substanțe psihoactive”, ar urma să prevadă Art. 101, la punctul 22, conform proiectului de lege inițiat de Ministerul Afacerilor Interne.

Până la această modificare, bicicliștii puteau refuza testarea cu etilotestul sau recoltarea de probe biologice. Astfel, scăpau de o eventuală sancțiune.

Ce pățesc cei care vor refuza testarea antidrog sau cu etilotestul

Amenzile încadrate la clasa a III-a de sancțiuni presupun între 6 și 8 puncte de amendă, ceea ce înseamnă că cei care vor refuza testarea antidrog sau cu etilotestul riscă o amendă cuprinsă între 990 lei și 1.320 lei.

Și până acum Codul Rutier prevedea sancționarea bicicliștilor sau a conducătorilor de trotinete care conduceau sub influența alcoolului sau a drogurilor. Dar testarea era voluntară.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs