prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Se întâmplă în acest weekend în Pitești! Program complet!

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați și în zilele următoare la o serie de evenimente culturale organizate de instituțiile de cultură subordonate. Începând din acest weekend și până la finele săptămânii viitoare sunteți invitați să participați la piese de teatru inedite, expoziții, spectacole, evenimente culturale cu tematică istorică, ateliere și activități educative pentru copii și tineri. Iată programul complet al activităților cultural – artistice în perioada 19 – 26 aprilie 2024.
DUMINICĂ, 21 APRILIE
Ora: 11.30 – ISPRĂVILE LUI PĂCALĂ – Spectacolul “Isprăvile lui Păcală” este o poveste populară românească axată pe înțelepciunea personajului care sancționează anumite vicii omenești. Vestitul Păcală pornește în lumea largă ca un exponent al dreptății și întâmpină în drumul său o multitudine de peripeții care fac deliciul micilor, dar și marilor spectatori. Popasul său la Popa Clăbuc, preot hapsân și fără scrupule, este de bun augur. Prin istețimea sa și jocul de cuvinte, nu doar că îi dejoacă acestuia planurile mârșave, dar în final îl și pedepsește. Este un spectacol care atrage micii spectatori nu numai prin ritmul alert, ci și prin lumină, muzică și culoare. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio „Liviu Ciulei”).
Manifestări organizate cu prilejul celei de-a 47-a ediții a Simfoniei Lalelelor, în Parcul „Lunca Argeșului”.
Ora: 14.00 – Spectacol susținut de Scoala Populara de Arte si Meserii Pitesti, secție a Centrului Județean de Cultură și Arte Argeș
Ora: 15.00 – Spectacol susținut de Orchestra “Doina Argeșului”- Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș
Ora 19.00 – PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ – ,,PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ” este o comedie savuroasă, cu dese schimbări de situație, actorii fiind aleși perfect pe tipologia personajelor cu care ne-a obișnuit autorul. Personajele etalează în mod clar atitudini din sfera socialului prezent. Situațiile sunt exploatate în funcție de interesul de moment, corupția macină sistemul fiscal până într-acolo încât, pentru a ajunge la îndeplinirea unui obiectiv, se ajunge la șantaj. Pentru niciunul dintre personajele principale nu există un etalon al valorii, ci doar un comportament bazat pe modele luate din lumea prezentă, pur comercială, în care, fără riscul de a greși, putem spune că nu există valori. În ideea de a fi ceea ce nu sunt, personajele își aplică, fiecare într-un stil propriu, o mască ce nu poate acoperi nicidecum caracterul infect și bazat pe interesul de moment al fiecăruia, indiferent de cadavrele pe care se calcă… ” (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
LUNI, 22 APRILIE
Orele 10.00 – 13.00 – BIBLIOTECA VERDE: CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ; COMUTĂ PE VERDE; PĂMÂNTUL, PRIETENUL MEU – Ateliere ecologice, desfășurate în cadrul Proiectului Școala Verde, cu elevi de la Școlile Gimnaziale Ion Pillat și Mihai Eminescu. (Sala Tinerilor; Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora 10.00 – SCHIMBĂRILE CLIMATICE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ – Activitate derulată în cadrul Proiectului Săptămâna Verde, referitoare la acțiunile de combatere a schimbărilor climatice și de îndeplinire a angajamentelor asumate în cadrul Pactului Verde European; publicul-țintă: elevi de la Liceele Dinu Lipatti și Ion Cantacuzino, de la Școlile Gimanziale Ion Pillat și Matei Basarab. (Liceul Dinu Lipatti; Sala de Conferințe a BJA )
Ora: 15.00 – BIBLIOTECA ALTFEL – Vizitarea secțiilor Bibliotecii Județene Argeș de către elevi de la Școala Gimnazială Al. Davila. (Biblioteca Județeană Argeș)
MARȚI, 23 APRILIE
Ora 09.00 – SCHIMBĂRILE CLIMATICE ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ – Activitate derulată în cadrul Proiectului Săptămâna Verde, referitoare la acțiunile de combatere a schimbărilor climatice și de îndeplinire a angajamentelor asumate în cadrul Pactului Verde European; publicul-țintă: elevi de la Liceele Dinu Lipatti și Ion Cantacuzino, de la Școlile Gimanziale Ion Pillat și Matei Basarab. (Liceul Dinu Lipatti; Sala de Conferințe a BJA)
Orele: 10.00 – 12.00 – BIBLIOTECA VERDE: ORA DE POVEȘTI; PĂMÂNTUL, PRIETENUL MEU; ORA SĂ ȘTIM; UNDE MĂ AFLU?; PROTEJEAZĂ MEDIUL, CONSTRUIEȘTE VIITORUL; MICII ECOLOGIȘTI; COMUTĂ PE VERDE; SUPEREROII CARE PROTEJEAZĂ MEDIUL; CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ – Ateliere ecologice, derulate în cadrul Proiectului Școala Verde; participă elevi de la Școlile Gimnaziale Tudor Vladimirescu, Matei Basarab, Mihai Eminescu.( Sala Tinerilor; Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 11.30 – UMANISM, CLASICISM, MODERNISM ȘI POSTMODERNISM – MIRON COSTIN, DIMITRIE CANTEMIR, MIHAI EMINESCU, CAMIL PETRESCU, NICOLAE BREBAN – Atelier de gândire critică și lecturi publice, prilejuite de ZIUA MONDIALA A CĂRȚII ȘI A DREPTURILOR DE AUTOR; participă elevi de la Colegiul Național Zinca Golescu, îndrumați de prof. dr. Eugenia Zgreabăn. (Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș)
MIERCURI, 24 APRILIE
Orele: 08.00 – 14.00 – BIBLIOTECA VERDE: ORA DE POVEȘTI; PĂMÂNTUL, PRIETENUL MEU; ORA SĂ ȘTIM; UNDE MĂ AFLU?; PROTEJEAZĂ MEDIUL, CONSTRUIEȘTE VIITORUL; MICII ECOLOGIȘTI; COMUTĂ PE VERDE; SUPEREROII CARE PROTEJEAZĂ MEDIUL; CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ – Ateliere ecologice, derulate în cadrul Proiectului Școala Verde; participă elevi de la Școlile Gimnaziale Tudor Vladimirescu, Matei Basarab, Mihai Eminescu.( Sala Tinerilor; Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 10.30 – EUROPA CREATIVĂ – Sesiune de informare, privitoare la oportunitățile de finanțare oferite de Programul Europa Creativă 2021-2027, subprogramul Cultura. Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene, dedicat sprijinirii sectoarelor creative, culturii și audiovizualului. Este alcătuit din două subprograme: Cultura și Media, precum și dintr-o componentă transsectorială, care facilitează colaborarea între sectoarele creative și cele care sprijină sectorul mass-media de știri, prin promovarea alfabetizării mediatice, a pluralismului și a libertății presei. Pot beneficia de finanțările Cultura organizații din statele participante la program, indiferent de tipul lor: autorități și instituții publice, ONG-uri, companii private. (Sala de Conferințe – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 12.00 – Expoziție temporară Mari actori – esențe imateriale (portrete din lut) (24 aprilie-18 iunie) – Lucrările aparțin lui Aurelian Bădulescu, modelator în lut. (Muzeul Golești)
Ora: 18.00 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, destinate copiilor cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, în cadrul cărora aceștia descoperă lumea roboticii; atelierele sunt menite să dezvolte creativitatea, abilitățile tehnice și lucrul în echipă. (Sala Multimedia – Biblioteca Județeană Argeș)
JOI, 25 APRILIE
Orele: 09.00 – 12.00 – BIBLIOTECA VERDE: CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ; COMUTĂ PE VERDE; NATURĂ ȘI AVENTURĂ – Ateliere ecologice, derulate în cadrul Proiectului Școala Verde; participă elevi de la Școlile Gimnaziale Tudor Vladimirescu din Pitești și Vintilă Brătianu din Ștefănești. (Sala Tinerilor – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 10.00 – BIBLIOTECA ALTFEL – Vizitarea secțiilor Bibliotecii Județene Argeș de către elevi de la Școala Gimnazială din Arefu. (Biblioteca Județeană Argeș)
Ora 12.00 – SIBIUL, ÎN VIZIUNEA NOASTRĂ – Expoziție de artă plastică, realizată de elevi de la Liceul Dinu Lipatti, coordonați de prof. LAURENȚIU BALTĂ, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Holul BJA)
Ora: 18.00 – ATELIERE DE PROGRAMARE ȘI ROBOTICĂ – Activități practice, destinate copiilor cu vârstele cuprinse între 8 – 12 ani, în cadrul cărora aceștia descoperă lumea roboticii; atelierele sunt menite să dezvolte creativitatea, abilitățile tehnice și lucrul în echipă. (Sala Multimedia – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 18.00 – Conferință susținută de Academicianul Gheorghe Păun despre personalitatea scriitorului argeșean Urmuz. (Sala de conferințe a Muzeului Golești)
VINERI, 26 APRILIE
Ora: 10.30 – PAC, PEC, PIC! ÎNVĂȚ SĂ VORBESC CORECT ȘI SĂ FIU MAI ÎNȚELEPT! – Atelier de logopedie, destinat celor mici. (Sala Tinerilor – Biblioteca Județeană Argeș)
Ora: 11.30 – BIBLIOTECA VERDE: CEI 3R – REDU, RECICLEAZĂ, REUTILIZEAZĂ; COMUTĂ PE VERDE; NATURĂ ȘI AVENTURĂ – Ateliere ecologice, derulate în cadrul Proiectului Școala Verde; participă elevi de la Școlile Gimnaziale Tudor Vladimirescu din Pitești și Vintilă Brătianu din Ștefănești. (Sala Tinerilor – Biblioteca Județeană Argeș)
Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș:
19 – 26 aprilie: AUTORI DE PE PATRU CONTINENTE – EUROPA, AMERICA, AFRICA, ASIA. OMAGIU PRIN LECTURĂ – Expoziție de cărți, prilejuită de Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor – 23 aprilie. (Holul BJA)
19 – 26 aprilie: FELICITĂRI VINTAGE – Expoziție de felicitări, prilejuită de Sărbătorile Pascale și realizată pe bază de facsimile după cartea poștală veche (1900-1930), existentă în fondul Secției Colecții Speciale. (Holul BJA – Etajul I)
19 – 26 aprilie: STEMA ROMÂNIEI – ORIGINE ȘI EVOLUȚIE – Expoziție de reproduceri fotografice din Revista Boabe de grâu, reprezentând evoluția stemei României, de la 1390 până la 1921. (Hol Etajul al II-lea)
19 – 26 aprilie – 3 MAI – ZIUA MONDIALĂ A LIBERTĂȚII PRESEI – Expoziție de documente și de ziare internaționale, existente în fondul Bibliotecii Județene Argeș. (Holul BJA)
Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
Expoziția temporară Icoana pe sticlă la cumpăna vremii (15 aprilie-16 iunie). Expune artist plastic Ioana Alexe, curator Nicoleta Popa Grigore
Expoziţie temporară: Regina Maria la Bran, Expoziție organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran (secția: Etnografie)
Expoziție de pictură Portrete ale doamnelor de demult. Mister și rafinament (6 martie – 15 iunie). Expoziția se va realiza în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Tablourile sunt expuse în Conacul familiei Golescu.
Expoziția temporară În curtea bunicilor. Expoziție organizată în colaborare Muzeul Municipal Câmpulung Muscel. Desenele sunt expuse la secția de etnografie din cadrul Muzeului Câmpulung-Muscel.
Expoziție dedicată memoriei compozitorului polonez Frederich Chopin. Expoziția realizată în parteneriat cu Institutul Polonez.
Expoziție de costume populare din patrimoniul Muzeului Golești
Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.
Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu-Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.
Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”;
Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc (sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.
Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.
Program de vizitare:
Vara: 9.00-18.00 (1 aprilie – 31 octombrie)
Iarna: 8.00-16.00 (1 noiembrie – 31 martie)
Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).
Muzeul Județean Argeș:
„Exponatul lunii”, Inel sigilar cu gemă
Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.
Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.
Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00
Castrul roman Câmpulung – Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
Expoziția Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00
Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00
Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs