SPUNE STOP AGRESIUNII ȘI ABUZULUI!

37

Organizația de Femei a PNL Pitești a marcat Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii (International Day for the Elimination of Violence against Women) printr-un eveniment unic la nivelul orașului nostru.

Organizarea celei de a doua ediții SPUNE STOP AGRESIUNII ȘI ABUZULUI a fost un real succes. Prin participarea unui psiholog specializat în lucrul cu adolescenții și al unui instructor de cursuri de autoapărare, evenimentul a fost unul complex prin care s-a reușit înțelegerea atât a rolului de agresor cât și a celui de victimă, prin acest lucru constientizandu-se modul corect de comportament indicat pentru astfel de situații.

Violența împotriva femeilor și a fetelor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai stringente probleme ale lumii contemporane. În fiecare colț al lumii efectul dăunător pe care violența îl are asupra femeilor împiedică progresele în multe domenii.

Evenimentul a avut două parți: una interactivă susținută de Bâţă Andreea Iuliana (psiholog specializat) și una practică susținută de Juha Korhonen (antrenor de box și cursuri de autoapărare în Finlanda).

Dezvoltarea personală implică un proces de cunoaștere, de autocunoaștere a propriilor calități și resurse în vederea unei funcționări optime. Grupul de dezvoltare personală atrage după sine creștere, evoluție în plan personal. Oferă contextul potrivit în cadrul căruia participanții la grup pot să comunice anumite trăiri și experiențe primind în schimb empatie, înțelegere și acceptare.

Coordonatorul grupului îi asigură pe participanți de confidențialitatea informațiilor transmise și creează un mediu armonios, relaxant și securizant. În grupul de dezvoltare personală nu se pune accent pe furnizarea de informații, de sugestii și de recomandări, ci pe capacitatea și încrederea reciprocă în vederea descoperirii celor mai eficiente soluții.

Cursul a fost GRATUIT, in acest sens dorim sa schimbam politica prin proiecte pentru societate încercând să facem în așa fel încât să nu existe costuri pentru participanți.

„Schimbarea vine din interior întotdeauna, calitatea vieții noastre este dată de multe ori de lucruri pe care le acceptăm sau nu, deși uneori nu este ușor să reacționăm în anumite momente speciale. Este de reținut că tăcerea și lipsa unei atitudini ferme din partea noastră nu sunt o soluție, ci mai degrabă o resemnare. Mulțumim enorm celor care ne-au ajutat să reușim organizarea acestui proiect și felicităm participanții pentru conștientizarea importanței lui.”, ne-a declarat Flavia Ghitu, președinta Organizației Femeilor Liberale Pitești.