prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Târg din Argeș-luat cu asalt de polițiștii de la Protecția Animalelor! Amenzi usturătoare!

În ziua de 15 mai, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au desfășurat o acțiune la Târgul săptămânal Domnești, împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și în zona adiacenta față de DN 73, pe raza comunei Rucăr.

Ca urmare a verificărilor, au fost constatate abateri referitoare la nerespectarea de către deținătorii de exemplare canine expuse spre vânzare a obligației privind identificarea acestora prin microcipare, precum și abateri privind vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

politie animale 2 225x300 1 politie animale 1 225x300 1

În urma abaterilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.700 de lei, după cum urmează:

  • 5 sancțiuni, în valoate totală de 500 de lei, conform OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;
  • 2 sancțiuni, în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor privind normele sanitare veterinare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs