Toader jr., propulsat de senior: Metodologia de angajare schimbată! Reacția ministrului Justiției

DISTRIBUIȚI
tudorel toader454

Fiul lui Tudorel Toader a fost propulsat în carieră după plecarea tatălui la Ministerul Justiţiei. Potrivit ziarului ieşean 7est.ro, Ionuţ Alexandru Toader a ajuns asistent universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza datorită unei mici modificări făcute în metodologia de angajare cu doar o lună înainte de concurs. El a fost şi singurul concurent pe post.

Mai exact, problema era că Toader jr. este doctor în Drept Penal, iar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil. Angajarea lui Ionuț Alexandru Toader la Facultatea de Drept a fost făcută la momentul potrivit, deoarece tatăl acestuia este suspendat din funcția de rector pe durata exercitării mandatului de ministru.

Astfel au fost fentate regulamentele universității care interzic angajarea rudelor celor aflați în funcții de conducere decizionale, scriu jurnaliștii de la 7est.ro.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a reacționat la acuzațiile aduse de jurnaliștii de la 7est.ro:

„Față de afirmațiile tendențioase, promovate în spațiul public, înțeleg să fac următoarele precizări:

  1. Ionuț Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași, începând din 2013 și doctor în drept penal, din 2016.
  2. Postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.
  3. Prin modificarea regulamentului de concurs a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare.
  4. Îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universității.
  5. Pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul științific de doctor în domeniul drept!”, a transmis ministrul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here