Un apel fals la 112 a pus pe drumuri Ambulanța și Poliția!

25
112, apel_urgenta, ambulanta_arges

INCREDIBIL Un apel la 112, făcut de un bărbat în jurul orei 15.00, a trimis spre localitatea Schitu Golești, Ambulanța și Poliția. Acesta a anunțat că pe DN 73, un biciclist a fost lovit grav de o mașină. La fața locului s-a dovedit că totul a fost o glumă proastă, făcută de un “glumeț” căutat acum cu poliția pentru a fi amendat!

Un apel fals la 112 poate duce la pierderea de vieți omenești, dacă în timp ce sunt alocate mașinile de pompieri, ambulanțe și ale poliției spre un accident imaginar, se petrece cu adevărat un accident cu victime. Asa se putea întâmpla și în această după-amiază, când în urma unui apel fãcut la 112, la orele 15.00 spre localitatea Schitu Golești, aflată la 15-20 de km de Câmpulung, s-a deplasat una dintre puținele Ambulanțe cu medic din Câmpulung.

În prezent se efectueazã cercetări de către politiștii din zonă, pentru depistarea celui care a sunat la 112, urmând a fi aplicate măsurile legale. Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sanctioneazã cu amendă între 500 și 1000 de lei.