SC Automobile DACIA SA, alături de furnizorii grupului Dacia-Renault au decis să se implice din nou în viața comunității din Mioveni, răspunzând pozitiv, ca de fiecare dată, la propunerea de a realiza un parteneriat cu administrația locală a orașului. Având în vedere faptul că, odată cu declanșarea pandemiei și transformarea Corpului B al Spitalului Mioveni în secție COVID, toate spațiile din unitate, inclusiv cele administrative au fost transformate în saloane de tratament și secție ATI, se impunea realizarea unor noi spații care să deservească personalul medical.
Construcție modulară la Spitalul Mioveni cu ajutorul reprezentanților Automobile Dacia
Cea mai rapidă și eficientă soluție impusă au reprezentat-o containerele metalice modulare. Această construcție are rol de Centru de Coordonare anti COVID- 19, corespunde standardelor medicale și funcționează ca o extensie a clădiri spitalului COVID. Fiind modulară, construcția este demontabilă și relocabilă. Spațiul interior este amenajat și compartimentat conform cerințelor specifice, iar în funcție de necesitate, spațiul se poate reamenaja complet, putând fi destinat funcționării unor echipamente medicale, ori se pot realiza doar extensiile necesare pentru o cameră tehnică.
La evenimentul de sâmbătă, 13 februarie 2021, prin care sponsorii au marcat darea în folosință a Centrului de Coordonare Anti- COVID19 de la Spitalul Mioveni au participat dl. Christophe Dridi – Vice Președinte Global Access Industry Groupe Renault, Miguel Oliver – directorul Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al platformei industriale Dacia, Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Groupe Renault, reprezentanții administrației locale din Mioveni și conducerea Spitalului Mioveni.
Acest nou compartiment are o suprafață utilă de aproximativ 51,5 mp și este structurat astfel – o zonă multifuncțională de 26,64 mp, care poate deservi drept zonă administrativă/sală de ședințe/triaj după caz, două spații de odihnă de 7,82 mp respectiv 6,23 mp, pentru medicii care deservesc secția ATI-COVID, două toalete cu spațiu pentru duș și un hol. Construcția modulară este racordată la sistemul electric, apă și internet, încălzirea se realizează prin panouri radiante, are sistem de ventilație, iar apa caldă o produce prin sistemul propriu.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp