prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești proaste pentru românii cu mai multe locuințe! Ce trebuie să facă de la 1 ianuarie?

Vești proaste pentru proprietarii care dețin mai multe locuințe. Concret, aceștia nu vor putea beneficia de preț plafonat la facturi decât pentru una din locuințe. În cazul în care dețin proprietăți închiriate, chiriaşii vor fi nevoiţi să încheie contracte cu furnizorii de energie pentru a plăti facturi mai mici la electricitate.

Românii care au două sau mai multe locuinţe vor trebui ca, din ianuarie 2023, să decidă pentru care dintre acestea beneficiază de preţ plafonat la energie electrică, de 68, respectiv 80 de bani pe kWh, asta şi în funcţie de consum. Pentru a doua sau a treia locuinţă, clientul va plăti un preţ de 1,3 lei pe kWh.

„S-a sesizat o scădere a veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, din aceste închirieri, înca mai avem de lucru aici și atunci prin această modificare legislativă prin care chiriașii trebuie să vină să-și înregistreze contractele la fisc vor intra toți în legalitate.”, a anunțat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF.

„Principiul este: îţi dau un ajutor pentru o locuinţă. Dacă ai mai multe locuinţe, dacă nu locuieşti în ele clar nu consumi, dacă e cineva şi probabil că e un contract de închiriere înregistrat la finanţe. Cele mai recente studii arată faptul că doar trei din 10 chiriaşi au contract ȋnregistrat la Administraţia Financiară. Aproape aceeaşi proporţie au contract nedeclarat, sub formă de comodat sau ȋnţelegere verbală.”, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.