Ziua Drapelului Naţional – marcată la Pitești! GALERIE FOTO

89

Ziua Drapelului Naţional al României a fost marcată, în această dimineață, la Pitești. La eveniment au participat edilul Cornel Ionică, președintele CJ Argeș, Dan Manu, prefectul Emanuel Soare, deputatul Dănuț Bica, dar și alte persoane din conducerile județene și locale.

Primăria Pitești: „Drapelul va rămâne simbolul bucuriei, al speranţei şi al nobleţei unei naţiuni”

„Sărbătorim astăzi, cu bucurie și mândrie, Ziua Drapelului Naţional al României. Simbol naţional – drapelul României e un reper care a contribuit la unitatea naţiunii, e crâmpei de suflet de român, însufleţind momentele de cumpănă dar şi de bucurie ca însemn al statului sau ca dovadă de patriotism, însoţindu-i pe români de aproape două secole. Tricolorul nu este doar un decor oficial. Steagul e semnul izbănzii, el capătă suflet când e purtat de un sportiv victorios sau când onorează un militar căzut la datorie. Drapelul va rămâne simbolul bucuriei, al speranţei şi al nobleţei unei naţiuni, ce se transformă în sentiment atunci când se întâlneşte cu momente cheie din vieţile noastre şi din destinul ţării. Când s-a produs o înfrângere, steagul nu se predă, afirmă Nicolae Iorga, ci pânza lui se înfăşoară în jurul inimii. Inima luptei noastre a fost ideea culturală naţională.

Poate cel mai înalt omagiu adus drapelului românesc l-a mărturisit Alexandru Ioan Cuza: „Steagul e România, acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudorile muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este simbolul devotamentului, credinţei, ordinii şi al disciplinei ce reprezintă oastea. Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României!” Aşa să îl păstrăm!…” – Primăria Municipiului Pitești.

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș: „Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic”

„Sărbătorim, în această zi, Drapelul Național, care reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identității, independenței, suveranității și unității noastre naționale. Românii au un profund sentiment de mândrie când văd drapelul arborat acasă, cât şi în exteriorul graniţelor, în teatrele de operaţiuni sau cu ocazia competiţiilor sportive, ca însemn al unităţii şi coeziunii naţionale, al iubirii de neam, al onoarei şi gloriei. Tricolorul României este simbolul unui stat modern şi democratic, membru al NATO şi al Uniunii Europene, un aliat de nădejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate şi un furnizor de securitate în Europa de Sud-Est.

Drapelul nostru reprezintă un liant al trecutului, prezentului și viitorului și ne amintește de sacrificiile făcute de întreaga națiune pentru a avea, astăzi, un stat democratic și pluralist, în care drepturile fundamentale ale omului sunt protejate, iar principiile statului de drept sunt respectate. Identificăm drapelul cu pacea, securitatea și libertatea, dar nu trebuie să uităm că acesta este, în egală măsură, și un simbol al răspunderii pe care cu toții o avem pentru dezvoltarea societății și pentru păstrarea identității noastre naționale.

Prin celebrarea Zilei Drapelului Național, ne revine datoria morală de a transmite generațiilor tinere, prin exemplul personal, conștiința apartenenței la valorile noastre naționale, precum și a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoția unei sărbători, ci asumarea responsabilității de a contribui la progresul României.

La mulți ani României și tricolorului nostru!”- Emanuel Soare, prefectul județului Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here