Elevii invitați la un scenariu de război din Primul Război Mondial

Elevii invitați la un scenariu de război din Primul Război Mondial! Joi, 25 octombrie 2018, începând cu ora 12.00, Mausoleul Eroilor de la Mateiaş va găzdui proiectul educaţional cu titlul „Să ne amintim de cei căzuţi”.

Proiectul este unul de amploare, bucurându-se de participarea a 200 de elevi de la Şcoala „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bucureşti, Centru de Copii în Dificultate din Câmpulung şi Seminarul Teologic „Iustin Patriarhul” din Câmpulung.

Distribuie prietenilor

Proiectul constă în organizarea şi derularea unui punct de prim ajutor din Primul Război Mondial, în cadrul căruia copiii învaţă de la specialiştii militari cum să acorde primul ajutor şi care sunt principalele norme de protecţie în cazul unui atac militar. Având, totodată, posibilitatea, de a vedea cu proprii ochi cum se desfăşoară acţiunile de prim ajutor într-un scenariu de război.

Manifestarea este o acţiune comună a Muzeului Municipal Câmpulung, a Unităţii de Apărare CBRN Câmpulung şi a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung.

La final, evenimentul va conţine şi un element de concurs, iar participanţii vor fi premiaţi de către organizatori.