Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei FC Argeș: ‘Venim după o înfrângere usturătoare, sper că nu a lăsat urme’

FC Argeș va încerca să treacă peste eșecul din runda precedentă din deplasarea de la Cluj, cu campioana României. Echipa pregătită de Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi va întâlni luni, 8 martie, de la ora 17.30, pe propriul teren, pe Politehnica Iași, lanterna roșie a Ligii I, în runda cu numărul 26 din Casa Liga 1.
Duelul cu moldovenii se anunță unul pe viață și pe moarte având în vedere situația ieșenilor din clasament. Ambele echipe vor aborda acest meci după înfrângeri, piteștenii pierzând cu 0-5 pe terenul campioanei, iar moldovenii cedând acasă, 0-2, în disputa cu FC Voluntari. După 25 de etape jucate, FC Argeș ocupă locul 9, cu 30 de puncte, iar Poli Iași se situează pe poziția a 16-a a ierarhiei, ultima, cu 16 puncte, strânse însă în 24 de meciuri jucate.
Andrei Prepeliță: ”Caracterele se văd la greu”
Antrenorul Andrei Prepeliță este conștient de dificultatea meciului cu Politehnica Iași, însă este convins că FC Argeș are forța și valoarea pentru a se impune.
Tânărul tehnician a lucrat în această săptămână la moralul jucătorilor săi pentru a trece cât mai repede eșecul din Gruia: ”Sunt sigur că luni ne așteaptă un meci greu pentru că cei de la Iași vor veni să își vândă scump pielea. Venim după o înfrângere usturătoare care sper să nu fi lăsat urme. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ pentru că avem un obiectiv de îndeplinit. Cred că nu vom avea meciuri ușoare în campionatul ăsta, dar tratate cu seriozitate și așa cum trebuie din punct de vedere tactic, pot fi câștigate. Am lucrat la moralul băieților în această săptămână. Discuțiile cu ei au început imediat după meciul de la Cluj, inclusiv pe teren, după ce s-a terminat meciul, apoi în vestiar și pe drumul de întoarcere. Sper ca toate greșelile să se fi întâmplat doar în acel meci. Băieții și-au dat seama imediat după meci ce au greșit pentru că veneau după o serie în care au făcut lucrurile foarte bine”. 
”Să nu picăm în această capcană”
Antrenorul echipei noastre le cere elevilor săi să nu se lase păcăliți de locul pe care adversarul îl ocupă în clasament: ”Nu mă interesează problemele care sunt la Politehnica Iași. Noi ne pregătim ca pentru un meci normal cu o echipă bună, o echipă care nu cred că vine să își joace ultima șansă aici. Campionatul se joacă pentru că se vor înjumătăți punctele. Nu trebuie să picăm în capcana asta. Trebuie să avem capul pe umeri și să judecăm lucrurile cum trebuie. Probabil vor fi și schimbări în primul 11-zece”. 
”Avem un grup unit”
Tehnicianul grupării din Trivale vrea ca alb-violeții să dea dovadă de unitate în perioada următoare: ”Mai avem 5 meciuri de jucat din sezonul regular și încercăm să scoatem cât mai multe puncte, după care vom vedea cum va arăta clasamentul când se vor înjumătăți punctele. Atunci va fi un alt campionat, vor fi 9 meciuri, 9 finale. Avem un grup unit, iar acest lucru s-a văzut și după această înfrângere. Caracterele se văd la greu, nu după victorii sau rezultate bune… Atunci toată lumea este bine. Băieții au reacționat foarte bine săptămâna asta. Cred că avem o echipă de bărbați, de băieți cu caracter, care vor arăta asta în meciurile care urmează, așa cum au arătat-o și în meciurile care au fost”.
Deian Boldor: ”Suntem concentrați pe victorie”
Fundașul Deian Boldor este convins că alb-violeții nu vor mai repeta greșelile pe care le-au făcut în partida cu CFR Cluj iar FC Argeș se va impune în meciul cu Politehnica Iași.
Fotbalistul echipei noastre spune că s-a integrat bine la Pitești și nu concepe decât victoria în partida cu moldovenii: ”Avem un grup foarte bun, băieți foarte serioși care m-au primit de la început foarte bine. Avem același obiectiv fiecare dintre noi. Ne dorim foarte mult cele 3 puncte cu Politehnica Iași. Avem nevoie de ele. Trebuie să trecem peste eșecul de la CFR. Suntem pregătiți pentru acest meci și aștept cu nerăbdare să îl jucăm. Suntem băieți maturi, ne-am dat seama de greșelile pe care le-am făcut la Cluj. Mergem înainte cu aceeași atmosferă care am avut-o până acum. Suntem un grup foarte bine organizat, suntem uniți și asta se vede și în ultimele zece jocuri în care am obținut multe puncte datorită grupului. Sunt convins că cei de la Poli Iași vor veni foarte motivați la Pitești, însă noi avem obiectivul nostru și nu mă interesează ce fac ceilalți sau cum vin pregătiți la meciul cu noi. Știm ce ne dorim și o să se vadă luni pe teren. Important este echilibrul și randamentul pe care îl dăm la fiecare meci. Mai sunt multe jocuri, iar totul este posibil. Suntem concentrați pe victorie, pe puncte. Sunt sigur că la final, când se va trage linie, vom fi acolo unde ne dorim”. 

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.