Aparatul minune pentru tratarea COVID-19 ajunge în Argeș!

Un aparat performant, folosit în alte ţări precum China şi SUA, în lupta cu COVID-19, ar urma să ajungă în câteva zile şi la Pitești. Este vorba despre un echipament de plasmafereză care va fi folosit pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii vindecaţi de coronavirus şi cu care , mai apoi, ar urma să fie trataţi pacienţii în stare de gravă din cauza infectării cu COVID 19. Aparatul a fost oferit gratuit Centrului de Transfuzie Sanvină Pitești de către aceeaşi societate care a mai donat trei astfel de aparate și în alte județe din țară.

Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienţii COVID-19 vindecaţi (convalescenţi). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum şi pentru tratarea pacienţilor critici infectaţi cu SARS-COV2.

Distribuie prietenilor

De precizat este faptul că președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, s-a folosit de o informație venită de la colega sa de partid, Alina Gorghiu, s-a implicat de îndată în procedura punerii la dispoziție a echipamentului de plasmafereză și în semnarea protocolului.

„În această perioadă critică nici un efort nu este prea mare pentru menținerea sănătății populației și, în acest sens, suntem norocoși că putem aplica și la Pitești o procedură care salvează vieți în toată lumea. Am aflat de la specialiști că plasma umană poate fi folosită pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare. Este o procedură experimentală care se derulează în Italia, Spania, Olanda, Canada, Marea Britanie, Israel, Japonia, precum și alte țări civlizate. Suntem norocoși că există și la Pitești un asemenea echipament! Sperăm că va diminua numărul îmbolnăvirilor și va salva oamenii care, la această oră, sunt intubați, în stare critică” a declarant Miuțescu.

Adrian Miuțescu a ținut să-i aducă mulțumiri pentru implicare și prefectului Emanuel Soare: „Vreau, pe această cale să-i mulțumesc și prefectului Emanuel Soare pentru faptul că s-a implicat în această chestiune și, mai ales, pentru că, zi de zi, se ocupă de buna gestionare a acestei situații de criză. Este un om implicat și dedicat, iar asta îi face onoare, mai ales că este la debutul funcției de prefect.”