Concurenții pentru postul de director la Teatrul Davila, acuzați de incompetență

DISTRIBUIȚI
davila concurenti

Teatrul „Al. Davila” pare să fie blestemat după ce de luni bune conducerea a rămas tot interimară. Nici de această dată cei doi concurenți rămași în concursul pentru postul de director al instituției nu au reușit să promoveze. Chiar dacă la proba de proiecte de management au obținut note de trecere, la proba interviului George Diaconescu și Bogdan Cioabă au obținut rezultate dezastruoase. Potrivit regizorului Cristian Ioana, acest fapt s-a întâmplat din cauză că cei doi au venit nepregătiți, iar cele mai bune proiecte ale lor au avut legătură cu unele spectacole care se întâmplă de prea mulți ani. Până la organizarea unui nou concurs, interimatul va fi asigurat de Araxi Negoșanu.

Note de 4 și 5 la concurs

Candidații care au rămas în concurs au reușit să obțină rezultate extraordinar de slabe la interviul pentru postul de director. Chiar dacă la proiectul de management George Diaconescu a obținut 7.02, iar contracandidatul său Bogdan Cioabă a luat cu câteva sutimi mai mult, proba interviului le-a năruit toate speranțele de a ajunge la conducerea instituției culturale. Astfel, după întrebările comisiei formate din Erwin Şimşensohn, delegat al Ministerului Culturii, Poghirc Nicolae, manager al teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea,dar și reprezentanți ai CJ Argeș, George Diaconescu a luat nota 4,05, iar contracandidatul său 5.86. Cu toate că Cioabă a obținut peste 5, rezultatul său a fost prea mic pentru a promova concursul.

„Cum să vii cu Fuego ca cel mai bun proiect?”

Regizorul Cristian Ioana  a comentat situația penibilă în care s-au aflat cei doi candidați la postul de director al Teatrului Davila. „Au luat notele pentru că au fost slabi. Comisia nu îi dă 10 când spune că marile sale proiecte sunt Fuego și Edith Piaf” a spus regizorul. Mai mult, Ioana a criticat dur decizia Consiliului Județean Argeș de a prelua în administrare teatrul. „Cu orice se poate face ceva, dacă există talent și ambiție. Dacă aș fi director acolo aș da afară tot teatrul. Cum adică mașiniștii nu sunt angajații teatrului? În timp au fost virați la CJ. E o aberație. Aceste posturi trebuiesc virate Teatrului. Directorul unui teatru trebuie să aibă bugetul fix. Nu ca la rectificare să vadă dacă mai pimește. Are de la început 2 milioane de euro și știe clar. Ca director nu fac alt spectacol și îl invit pe respectivul regizor, dar trebuie să existe un om care știe ce face” a mai spus Cristian Ioana.

 Alex Vlad